Podnikatelkou roku se stala Tamara Kotvalová, specializuje se na prodej luxusního zboží

Vítězky v kategorii velká společnost. Uprostřed Tamara Kotvalová.

Vítězky v kategorii velká společnost. Uprostřed Tamara Kotvalová. Zdroj: Podnikatelka roku

Vítězky v kategorii střední společnost.
Vítězky v kategorii malá společnost.
Vítězky speciálních ocenění.
Tamara Kotvalová
Tamara Kotvalová.
7
Fotogalerie

Podnikatelkou roku v kategorii velké firmy s ročním obratem přes 80 milionů korun se letos stala Tamara Kotvalová ze společnosti Carollinum. Odborná porota ji vybrala z celkem 81 finalistek.

Mezi podnikatelkami ze středních firem, které mají roční obrat od 30 do 80 milionů korun, zvítězila Anastázie Skopalová ze společnosti Cosmetics Atok International. První příčku v kategorii malých firem s obratem deset až 30 milionů korun obsadila Kamila Brzezinová z firmy Rutex CZ.

"Stále platí, že doménou českých podnikatelek jsou především obchod a služby, kde působí dvě třetiny finalistek. Výrobě se věnuje 16 procent podnikatelek, desetina podniká ve stavebnictví, šest procent v dopravě či logistice, pět procent ve vzdělávání," uvedla zakladatelka projektu Ocenění Českých Podnikatelek Helena Kohoutová z agentury Helas.

Soutěže Ocenění českých podnikatelek se mohou zúčastnit jen Češky, které podnikají déle než čtyři roky a roční obrat jejich společnosti je minimálně deset milionů korun.

Společnost Carollinum se specializuje na prodej luxusních produktů, zahrnujících především hodinky, šperky, psací potřeby, kožené doplňky a další. Výhradním vlastníkem společnosti je podnikatelka Tamara Kotvalová, ve firmě s 23letou tradicí působí i dvě z jejích dětí.