Projekt Jdu na golf! chce nalákat nové hráče golfu

Projekt Jdu na golf!

Projekt Jdu na golf! Zdroj: VitaStrouf

Společnost CZ Golf chce zvýšit počet hráčů golfu v Česku. Pomoci k tomu má projekt Jdu na golf!, který v této sezoně rozšíří o další golfová hřiště v České republice.

K pěti stávajícím hřištím letos nově přibyl golf resort v Ropici na severní Moravě. Stejně jako na ostatních hřištích začínajícím hráčům nabídne lekce s trenérem, hru pod vedením zkušenějšího golfisty, slevy na míčky, vstupy atd. „Ropice golf resort od března přivítal na svém hřišti již přes 20 nových zájemců,“ uvedl obchodní ředitel společnosti CZ Golf Tomáš Přikryl.

Akce Jdu na golf! je zároveň součástí širšího projektu Evoluce golfisty. Ten se skládá z různých, na sebe navazujících produktů, s nimiž se z negolfisty postupně stává připravený hráč. Začíná se přitom již u dětí. „Naším cílem je se aktivně zapojit do projektu Golf do škol, který nově podporuje i Česká golfová federace. Do této chvíle jsme otevřeli golfové kroužky na šesti základních školách: v Milovicích, Třešti, Strakonicích, dvě v Ústí nad Labem a nově v Písku. Tyto kroužky jsou vedeny pod dohledem vyškoleného trenéra, ale zároveň zajišťujeme metodické zaškolení i pedagogickým zaměstnancům daných škol – tělocvikářům,“ řekl Přikryl.

Projekt Jdu na golf!Projekt Jdu na golf! | VitaStrouf

Juniorský golf společnost CZ Golf od roku 2011 podporuje také pořádáním světové série Faldo Series turnajem Czech Championship, který je přímou kvalifikací na světové finále. Jedná se o jeden z vrcholů sezóny pro mládežnický golf, který přináší špičkovou úroveň turnajů mezi nadějné juniorské golfisty. Každý rok se odehraje na čtyřicet turnajů ve třiceti zemích po celém světě, vítěz každé z pěti kategorií automaticky získá pozvánku na grandfinále, které se každoročně koná ve špičkových světových resortech. Dějištěm čtvrtého ročníku Faldo Series Czech Championship, který bude probíhat ve dnech 27. až 29. června 2014, bude opět Golf Resort Telč.