Radůza opět vyprodala kino Hutník

Originální písničkářka se postupně vrací na česká pódia. Kladenští posluchači uslyší novinky z chystaného alba.

Rok čekali fanoušci písničkářky Radůzy na její vystoupení v Kladně. To loňské kvůli nemoci zrušila a pak jí začaly dvojnásobné mateřské povinnosti. K synovi jí loni v březnu přibyla dcerka. „Domluvili jsme se, že jakmile to půjde, slíbený koncert nahradíme,“ řekl Petr Kratochvíl z Jazz clubu Kladno, který koncert pořádá.
Na rozdíl od vystoupení jiných muzikantů, kteří hrají většinou v divadle Lampion nebo Kladenském divadélku, za Radůzou musí publikum do kina Hutník na Sítné. „Je to největší sál v Kladně, do jiného se tolik diváků nevejde,“ vysvětlil Kratochvíl. Už koncem minulého týdne byl přitom téměř vyprodaný.
Na koncert se těší nejen Radůzini fanoušci, ale i sama písničkářka, která v jedné z kladenských čtvrtí bydlí. „Koncert v Kladně je pro mě výjimečný v tom, že s sebou nemusím brát svoje mladší dítko, které ještě kojím, protože se po koncertě stačím vrátit včas domů,“ poznamenala šestatřicetiletá zpěvačka, do jejíchž rukou neodmyslitelně patří harmonika.

Nové písničky

Kladenskému publiku navíc slíbila zahrát nové písničky, které právě natáčí ve studiu. „Na jaře by z toho měla být deska, tak si ty nové pecky potřebuji před publikem ohrát,“ dodala. Ti, kteří poslouchají rádi i její starší písničky, se však nemusí obávat, že nezazní. „Pár starých písniček zařadím také, aby se mi po nich nestýskalo,“ vzkázala Radůza.
Koncert v Hutníku začíná ve čtvrtek 28. ledna v osm hodin večer.