Range Rover Evoque míří na Dakar

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque Zdroj: Autorevue.cz

Range Rover Evoque se už brzy představí v závodech a možná také na Rally Dakar. Motor ale pochází od BMW.

British Excite Rally Raid Team oznámil své záměry na příští sezónu. Pravda, nejde o žádný slavný tým, ale jedna věc je přeci jen velmi zajímavá. V jeho barvách se totiž představí novinka značky Land Rover – Range Rover Evoque.

Celkem se na tratích pouštních vytrvalostních závodů ukáží tři speciály řízené pouze anglickými jezdci. Za volant se posadí Martin Rowe, Andrew Coley a John Hardy. Tým má velké ambice. Příští rok se chce účastnit různých menších soutěží tak, aby byl připraven na největší a nejtěžší závod – Rally Dakar 2013.

Použitý speciál má s Range Roverem Evoque společné pouze základní vnější tvary, jinak jde logicky o zcela jiný stroj. Jeho délka činí 3,8 m, šířka má rovné dva metry a výška 1,9 m. Celkově vůz váží 1900 kg.

Range Rover EvoqueRange Rover Evoque|Autorevue.cz

Pohon nemá na starost žádná jednotka od Land Roveru, ale naftový třílitrový šestiválec značky BMW s maximálním výkonem 275 koní a 650 Nm doplněný o předepsaný restriktor. Přes šestistupňovou převodovku jsou poháněna samozřejmě všechna kola obutá do pneumatik BF Goodrich.

Uvidíme, jak tento projekt nakonec dopadne. Sledovat na dakarské rally speciál vypadající jako Range Rover Evoque by bylo minimálně velmi zajímavé.