Restaurace La Gare po rekonstrukci láká na ještě více Francie

Zdroj: www.stare.studio

8
Fotogalerie

Před několika málo týdny po zásadní rekonstrukci znovu otevřela své dveře světu francouzské gastronomie pražská restaurace La Gare. Díky proměně nabízí ještě širší a zajímavější menu než doposud.

Pražská restaurace La Gare (před rekonstrukcí známá jako Brasserie La Gare) byla vždy považována za jednoho z nejdůležitějších reprezentantů francouzské gastronomie u nás. Kuchyně La Gare byla dříve zaměřená především na Alsasko a severnější regiony Francie, rekonstrukcí ale získala zcela nový rozměr. Díky spolupráci s vyhledávaným designérem Pavlem Křížem ze studia KOMPLITS s.r.o. (Pavel Kříž stojí například za realizací i odborníky oceňovaného interiéru olomouckého Entrée Restaurantu) dostal nejenom prostor restaurace nový nádech. V zrekonstruované La Gare tak naleznete Křížův typický rukopis. „Nový interiér La Gare je kombinací dřeva, bronzových prvků, doplněný o instalace umělých květin, originální tapety nesoucí motivy vytvořené pro tuto restauraci, s dominantou instalace kolem nové kuchyně,“ říká architekt, který navrhoval vše přímo na míru pro La Gare. Dominanta v novém prostoru je jednoznačná – otevřený gril. Hosté se díky jeho umístění mohou pohodlně doslova dívat pod ruce tamnímu kreativnímu šéfkuchaři Janu Kvasničkovi a jeho týmu při přípravě objednaných jídel. „Chceme hostům dopřát pohled na práci kuchařů,“ doplňuje Pavel Kříž. „Za mě je to fajn zážitek. Vidět, jak si hrají s přípravou jídel. Na druhou stranu je to pocta i pro kuchaře, když je vytáhnete mezi hosty a postavíte na pomyslné pódium.“

www.stare.studio

Právě díky zmíněnému dominantnímu grilu a dobře viditelnou zrárnou na staření masa (gurmáni jistě ocení) má La Gare velkou šanci nabízet hostům mnohem více, než nabízela před rekonstrukcí. A šanci, zdá se, restaurace využila. „Stále nám na menu zůstanou osvědčené pokrmy, na které byli u nás hosté zvyklí,“ vysvětluje Jan Mudroch generální ředitel gastronomické skupiny GARE Restaurants, mateřské společnosti restaurace La Gare. „Nabídku jsme ale i díky velkému grilu rozšířili o jižnější, teplejší regiony Francie,“ dodává. Hosté si tak mohou denně dopřát čerstvé grilované ryby, mořské plody přímo z grilu a další lahůdky objevující se na novém jídelním lístku.

www.stare.studio

K francouzské kuchyni samozřejmě patří i skvělé víno. „Význam tohoto nápoje ve francouzské gastronomii si samozřejmě uvědomujeme, a proto si vína vybíráme sami přímo u francouzských vinařů,“ vysvětluje Mudroch. Na vinném lístku se tak budou pravidelně objevovat velmi exkluzivní láhve, což potěší zejména skutečné znalce. S vínem jde ale La Gare ještě dál. „Rozhodli jsme udělat radost nejen nám, ale především našim hostům. A to tím, že nově rozléváme po skleničce i dražší, zajímavější vína. Navíc jsme zařadili po skleničce i originální francouzské šampaňské,“ vysvětluje Jan Mudroch krok, díky kterému se La Gare, v kombinaci se skvělou kuchyní, řadí k nejvyhledávanějším pražským restauracím vůbec. V přední části restaurace je nově vyhrazený prostor pro kolemjdoucí, kteří si mohou vychutnat jenom sklenku vína, a poté pokračovat v procházce městem. Hosté se mohou osvěžit třeba i skvělým ležákem SUP z předního pražského minipivovaru U Supa. Pivní znalce nepochybně potěší i svrchně kvašená IPA nebo populární a lehčí Stella Artois.

Díky rukopisu uznávaného kreativního šéfkuchaře Jana Kvasničky je restaurace La Gare hojně navštěvovanou gastronomickou destinací. V sezoně tomu nahrává zahrádka poskytující soukromí a pohodlí v centru města. I ta samozřejmě prošla celkovým redesignem. Po rekonstrukci se ze zavedeného podniku stala luxusní, ale stále velice svěží, moderní a komfortní restaurace pro každodenní návštěvu. Nová La Gare tak potěší nejen milovníky francouzské kuchyně.