Rezidence Chomutovka: moderní bydlení v klidném centru města

Developerský projekt společnosti Crestyl v centru Chomutova nabízí výhody bydlení ve městě a současně blízkost Krušných hor. Zejména rodiny s dětmi ocení klidnější tempo menšího města.

Centrum Chomutova si zachovalo svou historickou tvář v podobně měšťanských domů a hned tří kostelů na náměstí, bývalé jezuitské koleje nebo chomutovského zámku. A jen o několik desítek metrů dál se nabízel prostor pro výstavbu hned dvou developerských projektů – dvoupodlažní nákupní galerie a bytového domu.

===== Moderní bydlení v komorním pojet =====í

Moderní architektura na břehu říčky Chomutovky nahradila nevzhledné bývalé autobusové nádraží a svým střízlivým vzhledem vhodně doplňuje okolní zástavbu. Rezidenční část projektu ve svém komorním pojetí nabízí 21 bytů s dispozicemi 1+kk až 4+kk a 16 garáží v prvním nadzemním podlaží. K bytům náleží i vlastní skladové prostory a pětipodlažním domem vedou dokonce dva výtahy.

19 bytů je řešeno klasicky a součástí většiny z nich je balkon, terasa nebo dokonce obojí. Do půdních prostor domu jsou situovány 2 atypické byty s řešením 4+kk a nadstandardní obytnou plochou. Terasy náležící k těmto bytům mají plochu až 17 m².

Ceny bytů se pohybují v rozmezí od 982 500 korun za 1+kk s balkonem po 3 779 000 korun za nadstandardní podkrovní byt s velkou terasou.

Společnost Crestyl zvolila pro Rezidenci Chomutovka klidný ráz. Nejen, že se nachází pouhé desítky metrů od památkové zóny s několika galeriemi, knihovnou a řadou restaurací a obchodů, ale podél řeky tvoří klidovou pasáž s prostorem pro letní zahrádky kaváren vhodných k posezení. Sousední projekt nákupní galerie Central Chomutov skvěle doplňuje nabídku služeb v okolí.

Výhodná poloha a dobrá dostupnost

Lokalita je výhodná i z hlediska dostupnosti. Dopravu po městě zajišťují autobusy a trolejbusy, jejichž trasy vedou až do sousedního Jirkova. Zastávka MHD se nachází jen několik kroků od domu na Palackého ulici. V docházkové vzdálenosti je i hlavní autobusové a vlakové nádraží.

Poloha Chomutova a výhodné umístění bytového domu poblíž jedné z hlavních komunikací ve městě umožňuje už za hodinu dojet do Prahy nebo na opačnou stranu do německého Chemnitzu. Už za 50 minut můžete být v Ústí nad Labem nebo Karlových Varech.

Milovníky přírody zase potěší blízkost hor. Bezručovo údolí, nejhlubší v Krušných horách, se otevírá právě nad Chomutovem. Po nových cyklostezkách skrze něj dojedete až k hranicím s Německem.

Tento a další podobné projekty dokazují, že nejen v Praze se dá najít moderní luxusní bydlení s řadou výhod. Důkazem toho je i projekt Zámecké zahrady ve Vysokém Újezdu s nabídkou moderních rodinných domů.