Ripsaw EV2 je luxusní osobní tank. Jede sedmdesátkou a nic ho nezastaví

Ripsaw EV2

Ripsaw EV2 Zdroj: VTM.cz

Ripsaw EV2
Ripsaw EV2
Ripsaw EV2
Ripsaw EV2
Ripsaw EV2
14
Fotogalerie

Na pásovém podvozku se zpravidla staví jen tanky, bagry a jiná těžká technika. Ale Ripsaw EV2 je v jádru lehký, výkonný sporťák. A pásy dostal také. Je to rychlé, odolné osobní pásové vozidlo s ukrutnou silou a skvělými manévrovacími schopnostmi. Můžete si ho přitom koupit.

Je to stroj americké firmy Howe and Howe Technologies Inc., která se zabývá zakázkovou výrobou a úpravou techniky. Specializují se přitom na pásová vozidla. Ripsaw EV2 je extrémní stroj a natolik unikátní, že si nyní zahrál „jednu z rolí“ v aktuálním filmu Rychle a zběsile 8.

V posledním pokračování filmové série Rychle a zběsile si Ripsaw EV2 zahrál ve vojenské úpravě, ale tvůrci stroj nabízejí i v civilní, což je naleštěný futuristický sporťák s ochranným rámem a pásy namísto kol. O pohon se stará 6,6litrový turbodiesel s výkonem 600 koní. Maximální rychlost 70 km/h na první pohled neoslní, ale o tu ve finále až tak nejde.

Vozidlo se vyznačuje abnormální průchodností terénem. Vzhledem k tomu, že je poměrně lehké, přitom výkonné a vybaveno pásy, těžko se najde bažina či písečná duna, do které by zapadlo. Obstojí také na sněhu a ledu.

Video placeholde
Ripsaw EV2 v Rychle a zběsile 8 • Živě.cz

Video placeholde
Osobní tank Ripsaw EV2 v poušti • Živě.cz

Ripsaw EV2 nabídne pohodlný interiér pro dva cestující. Nechybí ani automaticky otevírané dveře a pohodlné kožené sedačky. Žádná strojovna jako ve vojenském tanku, interiér zde připomíná běžné auto.

Pokud se vám Ripsaw EV2 zalíbil, můžete si ho objednat. Připravte se ale na čekání minimálně půl roku a cenu přesahující 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun). Každý stroj se totiž vyrábí ručně. Má to ale tu výhodu, že si můžete navymýšlet zcela specifické prvky výbavy.

Sluší se dodat, že Ripsaw není žádná novinka. Nyní se o něm mluví v souvislosti s novým filmem, ale stroj už se nabízí čtvrtým rokem. A ani film to pro něj nebyl první, zahrál si už ve filmech G.I. Joe 2: Odveta a Mad Max: Fury Road.

Video placeholde
Osobní tank Ripsaw EV2 • Živě.cz