Robotická ruka zachytí krásu vašeho spánku

Robotická ruka zvizualizuje váš spánek.

Robotická ruka zvizualizuje váš spánek. Zdroj: Youtube

S nezvyklou a originální reklamní kampaní přišel řetězec hotelů Ibis. Ten na své stránce na Facebooku nabízí šanci vyhrát noc v hotelu a k tomu jako dárek obraz, který návštěvník nakreslí ve spánku.

Že se ve spánku kreslit nedá? Samozřejmě máte pravdu, během snění vítězů soutěže ve speciálně upravené posteli, za ně totiž obraz namaluje robotické rameno. To bude získavat data nutná ke svému uměleckému výkonu bezdrátově ze speciální podložky umístněné v hotelové posteli.

Senzory podložky reagují na tlak, teplotu a umějí zachytit i zvuk. Informace poté odešlou do Paříže, kde robotické rameno MH-2 údaje skrze algoritmus převede ve fyzickou interpretaci spánkových cyklů a vzorů. Jinými slovy nakreslí z těchto údajů originální obraz na černé plátno.

Někteří odborníci jsou ale k celé akci mírně skeptičtí a mají za to, že výsledné kresby se budou značně lišit od líbivého obrazu z propagačního videa. Podle nich se lidé ve spánku příliš nehýbou, narozdíl od ženy z reklamy, jejíž spánek připomíná 'éterický tanec ve spánku'.

Putovní akce bude probíhat v Paříži, Berlíně a Londýně od poloviny října do 23. listopadu. Do soutěže se ale může přihlásit kdokoliv na facebookové stránce Sleep Art.