„Románek? Ne, chci dávat góly“

Devatenáctiletý talent Václav Vašíček dostal šanci od trenéra A týmu Sigmy. V utkání s Jabloncem poprvé poznal, jak chutná ligová výhra.

Václava Vašíčka znali zřejmě čtenáři bulvárních novin dřív, než většina fotbalových fanoušků. K prvnímu ligovému zápasu totiž nastoupil mladý útočník letos 6. března ve vršovickém Ďolíčku. Ještě předtím, začátkem listopadu 2009, ale zaplnila stránky bulváru jeho milostná aféra s modelkou Dominikou Mesarošovou. „Moc bych to nerozebíral, ale je fakt, že od té doby mně kluci v kabině říkají Mesaroš,“ přiznává devatenáctiletý talent.

Trenér Psotka dává pravidelně příležitost mladým hráčům z juniorky. Překvapilo vás, že dal šanci i vám, nebo jste s tím tajně počítal?

Nějaké velké překvapení to pro mě nebylo. Už minulý rok jsem často trénoval s áčkem, takže když mě teď povolali do přípravy, tak mě to hodně potěšilo, ale určitě nezaskočilo.

Na jaře jste odehrál první dva zápasy v nejvyšší soutěži. Jak vzpomínáte na svůj vstup do Gambrinus ligy?

Určitě je to obrovský zážitek pro každého mladého hráče. Jediný problém byl v tom, že oba zápasy, do kterých jsem nastoupil, jsme nakonec prohráli. To ten zážitek a atmosféru trochu pokazilo. Nevzpomínám na to zrovna moc rád. Teď s Jabloncem už jsem si konečně užil i vítězství a divácká kulisa byla fantastická. Doufám, že na další domácí utkání přijde ještě víc lidí.

Spoluhráče jste znal z dřívějška, takže příchod do kabiny áčka asi proběhl v klidu.

Určitě, s tím nebyl žádný problém. Dokonce i Radim Kučera, který je už dost zkušený, s námi mladšími komunikuje v pohodě. Žádná věková bariéra tam není. Samozřejmě, že se mi občas nevyhnou nějaké ty fórky. Třeba kvůli té loňské aférce.

V Sigmě je velká konkurence útočníků. Jak těžké bude přeskočit v sestavě takové hráče jako Ordoš, Šultes nebo Hubník?

Určitě bude těžké se přes ně dostat, ale o tom je fotbalový život. Vím, že na to mám, teď se musím zdokonalovat a potom se uvidí. Žádné velké plány si nedělám. Samozřejmě bych se chtěl prosadit a odehrát za áčko co nejvíce zápasů, ale je to na trenérovi a hlavně na mně samotném, na tom, jak se mi bude dařit. Jsem rád za tu šanci, akorát už bych mohl začít dávat nějaké góly.

Po Michalu Ordošovi jste druhý nejvyšší útočník v Sigmě. Trénujete třeba speciálně hlavičky?

To ne, takhle rozdělené tréninky nemáme a navíc si myslím, že jenom o výšce to není. Sigma určitě nevyznává styl hry „na Kollera“.