Ruský zápasník se ubránil trojici banditů

Loupež, ilustrační foto

Loupež, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Se zlou se potázala trojice lupičů, kteří se v Moskvě za bílého dne pokusili okrást zákazníka jedné směnárny, kde si právě vyměnil značnou částku peněz. Lupiči však netušili, že vyhlédnutá oběť je zrovna ruský šampión v sumó Oleg Barojev.

„Drzý pokus o oloupení těžké váhy se odehrál okolo druhé hodiny odpolední přímo naproti sídlu ministerstva vnitra,“ napsal list Moskovskij komsomolec. V okamžiku útoku Barojev už seděl ve svém autě, uvízlém v dopravní zácpě. Jeden z lupičů se pokusil do vozu dostat zadním okénkem, druhý se pokusil rozbít čelní sklo a vystřelil po řidiči, ale Barojeva zachránila bezpečnostní fólie.

Zápasník vzápětí šlápl na plyn a narazil do vozu stojícím před ním, přeřadil na zpátečku a narazil do auta za sebou - a lupiči se vyděsili a utekli bez kořisti. Prý měli velké štěstí, že zápasník z auta nevylezl a nevyřídil si s nimi celou věc ručně. Pokus o loupež nyní vyšetřuje policie.

Třicetiletý Barojev, který pochází ze Severní Osetie na jihu Ruska, je podle listu posledních pět let členem ruské reprezentace v sumó a stávajícím držitelem mistrovského titulu v těžké váze.