Severočeským hrdinou je st rážník Martin Jágr. Postupuje dál

Martin Jágr, který zachránil ženu z řeky, bude bojovat v celostátním kole soutěže Hrdina roku. V severočeském kole získal od čtenářů Sedmičky téměř 450 hlasů.

Kamarádi i kolegové z práce o něm říkají, že je skromný a nenápadný. Když je ale potřeba pomoci, neváhá. Martin Jágr z Liberce bez velkého rozmýšlení vloni pomohl ženě, která spadla do řeky, a zachránil jí život. Jeho čin nadchl čtenáře Sedmičky, pro něž se stal vítězem severočeského kola soutěže Hrdina roku.
Získal od nich 442 hlasů, na druhém místě je Miroslav Kalina z Loun se 102 hlasy, třetí Tomáš Pulchart z Ústí nad Labem, pro kterého hlasovalo deset lidí.
Teď bude Martin Jágr bojovat o hlasy ve finálovém kole s dalšími nominovanými z celé republiky.
„U Martina bylo vždycky normální, že když se něco stalo, tak pomohl. Jednou jsem si poranil nohu a hned věděl, co dělat nebo když kamarád spadl z třešně, byl to Martin, který pomohl,“ říká o svém příteli Miroslav Kalfeřt, který zná libereckého hrdinu už od útlého dětství. Svého přítele považuje za velmi skromného člověka, který se moc nechlubí a sám o svých činech nikde moc nevykládá.

Pomáhá, kde může

„Vždyť o tom, že je vůbec v anketě Sedmičky jsem se dozvěděl až z novin. S radostí jsem mu dal hlas,“ podotýká Kalfeřt.
Z vítězství svého muže má radost i Jágrova manželka Dagmar. „Jak ho za ta léta znám, ani mě tolik nepřekvapilo, že pro topící ženu šel. Za patnáct let, co spolu žijeme, byl pokaždé hrrr do všeho,“ popisuje svého muže Dagmar Jágrová. Její manžel se díky soutěži stal dokonce známou tváří. „Podle fotografie v Sedmičce ho poznala paní v obchodě a hned se ho vyptávala. Prý pro něj i hlasovala, stejně jako my. Nejvíc nadšené jsou z jeho vítězství dcery Katka a Lucie. Ta starší, Lucka, je přitom celá po něm,“ doplnila Jágrová.
Nadšení z Jágrova úspěchu v anketě neskrývají ani na Městské policii v Liberci, kde pracuje jako strážník.
„Je to úžasné, mám velkou radost. Zejména proto, že nás lidé berou spíš jako ty, co neustále napomínají a dohlížejí. To, že dostal nejvíc hlasů právě strážník, považuju za skvělou věc,“ říká ředitel liberecké městské policie Ladislav Krajčík.
Z pozice šéfa považuje Martina Jágra za spolehlivého policistu. „Nijak nevyčnívá a svou práci dělá pořádně, tak jak má,“ hodnotí hrdinu Krajčík.