Singapore Airlines ukázaly nový interiér Airbusu A380. Je to hotel v oblacích

Singapore Airlines představily nové uspořádání interiéru pro svou flotilu Airbusů A380. Létá s nimi už deset let a je to první takto významná přestavba, která se dotkne všech vyšších tříd.

Singapore Airlines představily nové uspořádání interiéru pro svou flotilu Airbusů A380. Létá s nimi už deset let a je to první takto významná přestavba, která se dotkne všech vyšších tříd. Zdroj: Singapore Airlines

Největší změna je v první třídě, kde aerolinky sníží počet tzv. Suites z dvanácti na šest. Suites jsou na horní palubě Airbusu a jde doslova o hotelové pokoje v oblacích. Na tomto obrázku je jednomístná varianta. Lůžko má rozměry 193 × 68 cm, takže nejde o zcela plnohodnotnou velikost.
Tady je varianta Suite pro dva s manželským lůžkem. Když si všimnete, jsou to vlastně dvě běžná Suites bez dělicí přepážky. Lůžka se při nepoužívání dají sklopit nebo složit do pohovky určené k sezení.
Vlevo je vidět složené lůžko. Na stěně je 32" monitor s multimediálním systémem. Jeho součástí jsou bezdrátová sluchátka s tlumením vnějšího hluku.
Pohled na ovládání interiéru Suite a bezdrátový tablet, kterým lze mimo jiné přivolat obsluhu a ovládat osvětlení. V každém Suite je deset světelných zdrojů, které lze nastavovat buď individuálně, nebo volit jeden z pěti připravených režimů. Za posuvnými dveřmi je ulička podél letadla.
V Suite jsou také nejrůznější odkládací prostory.
19
Fotogalerie

Singapore Airlines představily nové uspořádání interiéru pro svou flotilu Airbusů A380. Létají s nimi už deset let a jde o první takto významnou přestavbu.

Největší změna je v první třídě, kde aerolinky sníží počet tzv. Suites z dvanácti na šest. Suites jsou na horní palubě Airbusu a jde doslova o hotelové pokoje v oblacích.

Airbus A380 s novým interiérem poprvé vyletí 18. prosince na lince ze Singapuru do Sydney. Úprava bude hotová u pěti letounů a u ostatních čtrnácti to chce letecká společnost stihnout do roku 2020.

Video placeholde
New Suites and Business Class • VTM

Singapore Airlines dnes s Airbuse A380 létá do těchto měst: Auckland, Peking, Frankfurt, Hong Kong, Londýn, Melbourne, Bombaj, Nové Dillí, New York, Paříž, Šanghaj, Sydney a Curych.