Sony chce začít prodávat telefon s Windows Phone

Sony

Sony Zdroj: ctk

Softwarový gigant Microsoft by mohl letos získat neobvyklou podporu od svého konkurenta na trhu s chytrými telefony, japonské firmy Sony.

Windows Phone je nyní třetím nejprodávanějším operačním systémem na trhu, drží si však velký odstup za nejprodávanějšími systémy iOS od Applu a Android. Podle odhadů jeho podíl na trhu je nyní kolem 3,6 procenta.

Server The Information, který se specializuje na informace z oblasti technologie, s odvoláním na informované zdroje uvedl, že Sony plánuje letos v létě začít prodávat přístroj s operačním systémem Windows Phone od Microsoftu. Sony doposud používala ve svých telefonech systém Android od Googlu, upozornila DPA.

Microsoft se v poslední době snaží ze všech sil přilákat nové uživatele svého operačního systému. Posílil pobídky pro výrobce telefonů, včetně snížení poplatků za licence.

Od roku 2011 používá operační systém od Microsoftu Nokia. Loni v září se Microsoft dohodl s Nokií, že od ní její výrobu mobilních telefonů koupí. Převzetí by mělo být dokončeno na počátku letošního roku.