Sony chce zvýšit příjmy z prodeje elektroniky o 70 procent

šéf Sony Kazuo Hirai

šéf Sony Kazuo Hirai Zdroj: ctk/AP

Ztrátový japonský výrobce elektroniky Sony plánuje v příštích třech letech zvýšit příjmy divize elektronických přístrojů o téměř 70 procent. Firma o tom dnes informovala investory. Varovala však rovněž před další restrukturalizací v divizích televizorů a chytrých telefonů.

Příjmy divize, jejíž součástí jsou i obrazové snímače, se mají zvýšit na 1,3 bilionu až 1,5 bilionu jenů (244,8 až 282,5 miliardy Kč) z letošních očekávaných 890 miliard jenů.

Veškerá spotřební elektronika se na celkových tržbách Sony podílí zhruba 70 procenty. Hlavní aktivity, jako výroba televizorů a chytrých telefonů, však mají problémy udržet tempo s pružnějšími soupeři, jako jsou Apple a Samsung Electronics.

Výhled pro svoji divizi chytrých telefonů firma nezveřejnila, chystá se ho oznámit do konce března 2015. Sony má v plánu kvůli obnovení ziskovosti divize omezit počet nabízených produktů a revidovat svoji marketingovou strategii. Také v televizní divizi se chystá snížit počet nabízených produktů, a to až o 30 procent.

V herní divizi Sony počítá v příštích třech letech s růstem příjmů na 1,4 až 1,6 bilionu JPY z letošních 1,29 bilionu jenů, napsala agentura Reuters.