Stavba nového Centra Černý Most vstupuje do druhé fáze

Otevřením moderního parkovacího domu bude brzy završena první fáze výstavby nového Centra Černý Most. Společnost Unibail-Rodamco, majitel a provozovatel nákupního centra, již vybrala generálního dodavatele stavby. Další fázi výstavby nového regionálního nákupního centra, jehož otevření se plánuje na jaro 2013, bude realizovat společnost VCES a.s. Nové nákupní centrum nabídne svým zákazníkům na ploše přes 82 tisíc metrů čtverečních více než 160 obchodních jednotek.

Otevření parkovacího domu završí první fázi výstavby nového Centra Černý Most. Parkovací dům, který bude uveden do oficiálního provozu dne 5. září 2011, nabídne zákazníkům 860 míst zdarma na prvních pět hodin parkování. Slavnostní otevření proběhne v sobotu 17. září 2011 a děti i dospělí se mohou těšit na zábavný program připravený speciálně pro tuto příležitost.

Na většině současných parkovacích ploch bude pokračovat výstavba. Společnost Unibail-Rodamco, majitel a provozovatel Centra Černý Most a Centra Chodov a většinový vlastník nákupního centra Arkády Pankrác, ukončila výběrové řízení a oznámila jméno generálního dodavatele – společnosti VCES a.s. „Společnost VCES a.s. zvítězila ve výběrovém řízení, protože splnila veškeré naše požadavky. Dodavatel navíc nabídl celou řadu alternativních řešení, která nám pomohla zlepšit plánování jednotlivých fází výstavby a celého projektu,“ uvedl Arnaud Burlin, výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu. „S dodavatelem jsme proto již podepsali smlouvu na výstavbu tohoto projektu,“ dodal Arnaud Burlin.

Projekt je jedinečný svým interiérovým a exteriérovým designem v kombinaci s maximálním důrazem na udržitelný rozvoj. Velká pozornost byla věnována každému detailu. V souladu s environmentální politikou společnosti byly vybírány jen ty nejmodernější materiály a stavební technologie s minimálním dopadem na životní prostředí. V průběhu výstavby budou maximálně využity zkušenosti dodavatele VCES a.s. a jeho mateřské společnosti, stavební skupiny Bouygues, s realizací podobných projektů po celém světě. Nový design působí přívětivě, navodí uvolněnou a zábavnou atmosféru, a přispěje k příjemnému pocitu z nakupování.
„Nové Centrum Černý Most se tak stane výjimečným místem nejen k nakupování, ale i setkávání, odpočinku a zábavě,“ dodal závěrem Arnaud Burlin.