Studie: pokud používáte Internet Explorer, máte nižší IQ

Průměrná hodnota IQ podle typu prohlížeče

Průměrná hodnota IQ podle typu prohlížeče Zdroj: aptiquant.com

Společnost AptiQuant, která se zabývá psychotesty a dalšími analýzami lidského chování a schopností, nechala opět udělat IQ test přibližně 100 tisíc lidí a výsledky porovnala s používanými internetovými prohlížeči, které byly při testu použity.

V podrobném PDF je vidět, že při stejném testu v roce 2006 byly hodnoty takřka vyrovnané a rozdíl napříč prohlížeči nebyl znatelný.

Měření pro tento rok ale ukázala zajímavá čísla, podle kterých mají uživatelé Internet Exploreru statisticky nižší IQ, než uživatelé konkurenčních prohlížečů.

Mezi statisticky nejinteligentnější patří uživatelé Opery a Chromu (IE Frame), v těsném závěsu pak Safari a Firefoxu. Nejhůře dopadli uživatelé nejstaršího Internet Exploru 6 (průměrné IQ u hranice 80), avšak i nejnovější devátá verze se nese ve znamení nižšího IQ (průměrně 90), zatímco uživatelé Chrome i Opery jsou kolem průměrné hranice IQ 120 (nadprůměrná inteligence).

Průměrná hodnota IQ podle typu prohlížeče

Průměrná hodnota IQ podle typu prohlížečePrůměrná hodnota IQ podle typu prohlížeče | aptiquant.commodrý soupec - průměrná hodnota IQ v roce 2006
červený sloupec - průměrná hodnota IQ v roce 2011