Subaru omladilo oblíbené SUV Forester. Zásadní změny ale nečekejte

Subaru omladilo oblíbené SUV Forester

Subaru omladilo oblíbené SUV Forester

Subaru omladilo oblíbené SUV Forester
Subaru omladilo oblíbené SUV Forester
2
Fotogalerie
Změny na Foresteru jsou jen kosmetické, ovšem zlepšit by se měla například kultivovanost díky dodatečné hlukové izolaci.

Japonská automobilka Subaru pro letošní rok omladila oblíbené SUV Forester. Na první pohled se toho moc nezměnilo, ale když se podíváte pořádně, uvidíte nové nárazníky, jinou masku chladiče a třeba také nová zadní LED světla. Změny se dotkly i interiéru, výbavy a barevných kombinací nebo kol.

Subaru zesílilo skla vozidla, upravilo těsnění kolem oken a dveří a k palubní desce doplnilo více izolačního materiálu. Výsledkem má být nižší aerodynamický hluk a také méně hluku od motoru či silnice. Forester by tak měl být kultivovanější, pohodlnější a pro řidiče méně únavný na delší cestě.

Novinkou jsou třeba příplatková adaptivní přední světla, nový podvozek a řízení dostanete ale vždy. Subaru přeladilo tlumiče, aby bylo auto komfortnější na rozbitém povrchu. Rychlejší je převod řízení, který se změnil z 15,5:1 na 14,0:1.

V nabídce nadále zůstává klasický benzínový atmosférický dvoulitr o výkonu 150 koní, potom přeplňovaný motor 2,0 l s výkonem 241 koní ve Foresteru XT a plochý dvoulitrový turbodiesel o výkonu 147 koní. Diesel a atmosférický dvoulitr mají standardně šestistupňový manuál a modernizované CVT za příplatek. Turbo má CVT Lineartronic standardně.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz