Tablety Surface budou uvedeny mimo USA, čeští zájemci mají stále smůlu

Microsoft Surface

Microsoft Surface Zdroj: profimedia.cz

Referenční tablet s Windows 8 Surface Pro, který byl uveden na severoamerický trh počátkem února, bude koncem března uveden na dalších trzích. Čeští zájemci si ale zatím budou muset ještě počkat, protože Česká republika mezi novými trhy není. Surface Pro bude nově dostupný v Austrálii, Číně, Francii, Hong Kongu, Německu, na Novém Zélandu a ve Velké Británii.

Stejně tak Microsoft rozšiřuje dostupnost i armové verze tabletu Surface RT. Před 14 dny oznámil uvedení tohoto tabletu ve 13 nových zemích - v Belgii, Dánsku, Finsku, Irsku, Itálii, Lucembursku, Nizozemí, Norsku, Portugalsku, Rakousku, Španělsku, Švédsku a Švýcarsku.

Těšit se však mohou i v dalších zemích, protože Microsoft nyní oznámil, že v příštích měsících plánuje Surface RT uvést také v Japonsku, Mexiku, na Novém Zélandu, v Rusku, Singapuru a na Taiwan. Uvedení v České republice tak zatím zůstává záhadou a zájemci musí svůj kousek získat odjinud. Nejblíže to budou mít do Německa.

Ačkoli u nás Surface není dosupný a ani české zastoupení Microsoftu neví, kdy by se k nám mohl dostat, Alza už je připravená. Zatím však Surface nelze ani předobjednat a není známa jeho česká cena.Ačkoli u nás Surface není dosupný a ani české zastoupení Microsoftu neví, kdy by se k nám mohl dostat, Alza už je připravená. Zatím však Surface nelze ani předobjednat a není známa jeho česká cena. | Zive.czAčkoli u nás Surface není dosupný a ani české zastoupení Microsoftu neví, kdy by se k nám mohl dostat, Alza už je připravená. Zatím však Surface nelze ani předobjednat a není známa jeho česká cena.