Telefónica chystá televizi do mobilů. O2 TV Go má získat 400 tisíc klientů

Mobilní operátor Telefónica plánuje během letošního roku nalákat až 400 tisíc uživatelů na sledování televizního vysílání prostřednictvím chytrého mobilu. "Službu O2 TV Go nabídneme během května," prohlásil marketingový ředitel pro segment domácností David Duroň. Konkurenční operátoři podle svých vyjádření obdobnou službu nechystají.

V rámci O2 TV Go bude prostřednictvím mobilních datových přenosů k dispozici dvacítka především česky vysílaných kanálů, ale i zahraniční zpravodajské CNN nebo BBC. Sledování živého vysílání bude určeno pro zákazníky klasické O2 TV, kterou operátor poskytuje na pevných telefonních linkách.

Bezplatnou aplikaci si ale budou moci stáhnout všichni uživatelé mobilů, včetně zákazníků konkurence, a získají tak přístup k videotéce O2 nebo k TV programu. Předplatitelé O2 TV získají přístup k živému televiznímu vysílání až na čtyřech různých mobilních zařízeních. Budou moci využívat i služby zpětného zhlédnutí a vzdáleného nahrávání.

Do konce září platit jen za data

Do konce září bude služba bezplatná a uživatel bude platit jen za datové připojení. K sledování televize stačí připojení Wi-Fi nebo 3G o rychlosti od 500 do 2500 kbit/s. Majitelé mobilních telefonů a tabletů s operačními systémy Android od verze 4.0 nebo iOS od verze 7.0 si budou moci aplikaci O2 TV Go stáhnout od půlky, respektive konce května. Verze pro Windows Phone firma v současné době připravuje.

Telefónica za poslední rok zvýšila počet uživatelů své internetové televize O2 TV o 14 procent na 160 tisíc. Za rostoucím zájmem stojí nová platforma, která umožňuje zpětné zhlédnutí, nahrávání nebo videotéku. Cena O2 TV začíná na 151 korunách měsíčně při kombinaci s jinými službami O2. Kombinace internetu a O2 TV pro nové zákazníky vyjde na 656 korun měsíčně.