Tipy na víkend: Staré motorky, táborský jazz a chůze o holích

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Na hradě Kámen na Pelhřimovsku se v sobotu koná druhý ročník akce historických motocyklů nazvané Pohár motorových dvoukolek. Půjde skutečně o staré veterány, protože akce je jednodenním srazem a výstavou historických motocyklů vyrobených před rokem 1918.

za kulturou

Z Prahy do Tábora se v sobotu přestěhuje akce Bohemia Jazz Fest, kterou v roce 2005 založil uznávaný jazzový kytarista českého původu Ruky Linka. Festival se zakrátko stal výraznou letní jazzovou akcí v Evropě. Všechny koncerty jsou zdarma. Na Žižkovo náměstí v Táboře si můžete od 17 hodin přijít poslechnout Helmuta Kagerera z Německa, skupinu Inger Marie Gundresen z Norska, norskou Caecilie Norby Group a kvintet amerického trumpetisty Toma Harrella.

za pohybem

Pražská Škola chůze pořádá v sobotu nordic walkingový výlet na Voděradské bučiny. Sraz je v 10.15 hod. na autobusové zastávce Jevany (lze jet autobusem z Hájů, konečná metra C, který vyjíždí v 9.30 hod.). Délka trasy je asi 11 kilometrů, je třeba pamatovat na botky na hůlky, část trasy vede po asfaltce. Konec akce bude nejspíše v Jevanech, alternativou je vypravit se ještě na Vyžlovku, která je vzdálená dva kilometry a odkud odjíždí autobus každou hodinu.