Tipy na víkend: V Mariánkách se poběží okolo pramenů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

A do třetice se v sobotu koná veřejný závod v běhu na lyžích Okolo mariánskolázeňských pramenů. Závod je určen pro turisty, rekreační běžce i výkonnostní lyžaře volnou technikou. Akce proběhne pod patronátem města Mariánské Lázně a Karlovarského kraje. Místem konání je areál Royal golf club Mariánské Lázně. Dětská kategorie startuje v 9.30 hodin, start ostatních kategorií bude o hodinu později.

za zábavou

Procházku po pražském kamerovém systému pořádají v sobotu společnosti Iuridicum Remedium a Praguewatch.cz. Při hodinové exkurzi účastníci procházky poznají rozmístění kamer, budou informováni o jejich funkci, slabinách a rizikách. Účastníci se mimo jiné dozvědí, jak se nadměrnému dohledu kamer vyhnout. Sraz je v 15 hodin na rohu Václavského náměstí a ulice 28. října.

za kulturou

Sobota je také posledním dnem, kdy lze v netradiční a zajímavé galerijní Kavárně V sedmém nebi zhlédnout výstavu sedmdesáti abstraktních fotoobrazů Jindřicha Lípy nazvanou Affection. Díla vyjadřují různé stavy člověka, ať již jsou to pocity, vlastnosti, postoje, touhy a dokonce i nemoci. I když jde o digitálně zpracovaná díla, abstraktnost fotografií není docílena složitými počítačovými programy a technikami. Fotografie jsou nafoceny přímo v „terénu života“.