Titul z MotoGP má Stoner

Casey Stoner

Casey Stoner Zdroj: reuters

Australský motocyklový závodník Casey Stoner se stal podruhé v kariéře mistrem světa v kategorii MotoGP. Rozhodlo o tom jeho vítězství na domácí trati. Do Velké ceny Austrálie nastoupil i český závodník Karel Abraham, dojel desátý.

Stoner získal druhý titul v den svých 26. narozenin. Australan potvrdil letošní suverenitu – vede o nedostižných 65 bodů. „Asi se toho do dneška už nemohlo vejít víc. Mám narozeniny, vyhrál jsem tu popáté za sebou a mám druhý titul,“ citovala Stonera ČTK. Závodník vyhrál hned první sezonu po odchodu z Ducatti k Yamaze. „Tahle sezona je pro nás jako sen. Bylo to místy nahoru dolů, ale dole jsme nikdy nebyli moc hluboko a teď jsme na vrcholu,“ dodal Stoner.

Po jednom vynechaném závodě, jejž nemohl odjet kvůli následkům otřesu mozku, se vrátil do seriálu i Karel Abraham. V Austrálii dojel desátý, ve své premiérové sezoně v kategorii MotoGP si tak připsal další body. Zatím jich má 56 a je na průběžném 14. místě.

Bodoval i další Čech Jakub Kornfeil, jenž závodí v kategorii do 125 ccm. Včera dojel třináctý, celkově je na 12. místě. V této kategorii stejně jako v Moto2 se o mistru světa ještě nerozhodlo. Do konce seriálu zbývají dva závody.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.