Triatlonisté čekali cinkot medailí

O minulém víkendu se o medaile a tituly mistrů republiky poprali triatlonoví dorostenci.

Litvínov / Do druhé poloviny triatlonové sezony vstoupili dorostenci K3-atlon teamu Litvínov bojem o mistrovské tituly. Podle dosavadních výsledků očekávali skvělé výsledky. „Máme dvě medailové naděje. Uvidíme, jak to dopadne. Když závod dvakrát zacinká, bude to obrovský úspěch,“ přál si před závody trenér Tomáš Langhammer.

Skvělý běžec

Roli favorita potvrdil Matěj Zahálka. U něj letos platí v českém poháru pravidlo co start, to zlato. A potvrdil to i na mistrovství republiky v Dolních Počernicích. Z vody kontroloval vedoucí skupinu, po druhém kilometru na kole už vedl. „Závěrečný pětikilometrový běh byl one man show,“ pochvaloval si Langhammer.

Vybojovaná brambora

Svůj start v medaili nakonec neproměnila druhá litvínovská naděje, Petra Vachulková. Trenér si od ní přál bronz. „U holek je to ale velice vyrovnané,“ upozornil Langhammer. Vachůlková vyplavala na čtvrtém místě, během cyklistiky se pohybovala ve skupině jedoucí o druhé až šesté místo. Do běžeckých maratonek celá skupina vyběhla společně. Litvínovanka do cíle nakonec doběhla na čtvrtém místě. Její kolegyně Michaela Kaloušová závod dokončila jako dvanáctá.