Turné čtyř můstků zatím vede Schlierenzauer

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Rakouský závodník Gregor Schlierenzauer vyhrál oba německé závody skokanského Turné čtyř můstků a před rakouskou částí seriálu má na prvním místě náskok už 22 bodů. Daří se i českým skokanům – tři jsou v první dvacítce celkového pořadí.

Prestižní seriál závodů ve skoku na lyžích Turné čtyř můstků se skládá ze dvou závodů na německém území a dvou podniků v Rakousku. Výsledky z jednotlivých závodů se sčítají. Po polovině Turné vede Schlierenzauer, jenž dokázal vyhrát v Oberstdorfu i v Garmisch-Partenkirchenu. Schlierenzauer vede před krajanem Andreasem Koflerem, vedoucím mužem světového poháru. Rakouský závodník se může stát druhým skokanem v historii, který vyhraje v jednom roce všechny čtyři závody Turné. Zatím se to povedlo jen Svenu Hannawaldovi z Německa v sezoně 2001/2002.

Na Turné se daří i Čechům. Roman Koudelka (na snímku) dál prokazuje dobrou formu. V Německu skončil sedmý a osmý, v celkovém pořadí je na šestém místě. Ve včerejším závodě byl po prvním kole dokonce čtvrtý a útočil na umístění na stupních vítězů, druhé kolo ale mírně pokazil a obsadil osmé místo. Stejná pozice mu patří i v hodnocení světového poháru. Bodovali i Lukáš Hlava, který je celkově 11., a Jakub Janda, jenž je v celkovém pořadí na 17. místě.

Třetí závod je na programu ve středu v Innsbrucku, Turné zakončí skokani v pátek v Bischofshofenu.