U evropského bronzového úspěchu hasičů byl i Petr Andrlík z Klatov

Bronzové medaile vybojovali při mistrovství Evropy profesionálních hasičů ve fotbale reprezentanti České republiky.

Vynikajícího úspěchu Češi v nizozemském Rotterdamu. Hrálo se na pěkně upravených hřištích v komplexu Feyenordu Rotterdam.

Z Plzeňského kraje se mistrovství zúčastnili Petr Andrlík ze stanice Klatovy hrající v současnosti v německém Geigantu, ze stanice Nepomuk Miloš Beran trenér reprezentace a v současnosti brankář Sokola Myslív a ze stanice Tachov Luboš Viterna v současné době kapitán divizního Tachova. Na evropském šampionátu o co nejlepší umístění bojovaly reprezentační celky Nizozemska, Francie, Belgie, Anglie, Irska, Německa, Řecka, Lucemburska a Rumunska, hrálo se systémem každý s každým ve dvou skupinách po pěti účastnících.

„Nám přiřkl los hned v prvním zápase naší skupiny soupeře nejtěžšího, což byl celek Anglie. Po dvaceti minutách jsme vedli 2:0, ale vlastním gólem těsně před poločasem jsme soupeře posadili na koně. Ve druhém poločase, kdy jsme již měli vystřídané tři hráče, se nám srazili dva stopeři a oba museli opustit hřiště. O devíti hráčích jsme prohráli 2:3,“ vrátil se k prvnímu vystoupení české reprezentace trenér Miloš Beran z Myslíva.

Dalším soupeřem Čechů byla Belgie, kterou zdolali 4:0. S nebezpečným celkem Rumunska j zvítězili 1:0 a stejným výsledkem porazili i favorizovanou Francii. Tím se dostali do semifinále, kde na ně čekal z druhé skupiny celek Německa. „V normální hrací době jsme hráli 1:1 a ani v prodloužení se nerozhodlo, a tak na řadu přišel penaltový rozstřel, ve kterém se štěstí přiklonilo k soupeři a podlehli jsme mu 11:12. V boji o bronzové medaile jsme porazili celek Řecka 2:0 a mohly propuknout oslavy,“dodal Beran.

Šampionát vyhrál celek Německa, který ve finále porazil až na penalty Anglii. V normální hrací době byl stav 3:3.

„Oba Západočeši, Andrlík i Viterna, byli oporami mužstva a za velkého horka odehráli plný počet minut ve všech utkáních. Pochvalu si zaslouží celý tým, který fungoval jako celek a vzájemně se podporoval,“chválil trenér.

„V době šampionátu se uskutečnilo také zasedání evropské fotbalové asociace, na němž jsme přednesli kandidaturu na uspořádání šampionátu. V konečném jednání jsme uspěli, a tak za čtyři roky přivítáme nejlepší fotbalové celky profesionálních hasičů u nás v České republice,“ uvedl kouč Miloš Beran.