V Abú Zabí se bude nakupovat v novém obřím nákupním středisku

Obchodní centrum Yas v Abú Zabí

Obchodní centrum Yas v Abú Zabí Zdroj: http://visitabudhabi.ae

obchodní centrum Yas v Abú Zabí
obchodní centrum Yas v Abú Zabí
obchodní centrum Yas v Abú Zabí
obchodní centrum Yas v Abú Zabí
obchodní centrum Yas v Abú Zabí
5
Fotogalerie
Ve Spojených arabských emirátech se v listopadu otevře nové nákupní středisko, které se řadí k futuristickým projektům, jimž emiráty tak přejí. Stanice CNN svůj příspěvek k centru v Abú Zabí, jež má z leteckého pohledu podobu přistávací plochy pro mimozemšťany, nazval titulkem Postavte to a oni přiletí.

Silně zadlužená developerská firma Aldar Properties doufá, že jí centrum Yas pomůže z dluhů. Rozkládá se na ploše 235 tisícmetrů čtverečních a očekává se, že do něj ročně zavítá 20 milionů lidí. „A to je jen umírněný odhad,“ tvrdí ředitel společnosti Aldar Muhammad Chalífa Mubárak.

V centru, jehož stříkající vodotrysky, reklamy na obrovských plazmových obrazovkách a neúnavné eskalátory zatím obdivují jenom dělníci, bude 400 obchodů. Stane se tak druhým největším nákupním komplexem v SAE. Prvenství zůstane obrovskému dubajskému centru, postavenému na dvojnásobné ploše.

Mubárak tvrdí, že nákupním střediskům se v Dubaji mimořádně daří a že ony samotné jsou často turistickým cílem. V Abú Zabí dosud nic srovnatelného neměli.

Centrum stojí na stejnojmenném ostrově, který vznikl v moři u Abú Zabí. Je na něm okruh pro závody formule 1, park vodních sportů a lunapark s nejrychlejší horskou dráhou světa.

Mubárak tvrdí, že se do střediska Yas nepodařilo vtěsnat všechny obchodníky, kteří měli zájem, takže se už pracuje na rozšíření.

Arabtec. Kdysi nejdravější stavební firma světa se mění