V Berouně létala „prkna“ a kapela Black Hill při tom křtila desku

Skatepark u vlakového nádraží v sobotu 22. května ožil. Na Velkou cenu Berouna dorazili nejlepší čeští skateboardisté. Závodu s oficiálním názvem Vehicle presents: DVS Beroun Grand Prix 2010 dominoval Martin Pek. Po skončení závodu pak ve skateparku vypukl rockový festival.

Nový sportovní areál má za sebou první ostrý křest. Jezdci mladší patnácti let soutěžili o ceny v hodnotě deseti tisíc korun. Hlavní závod se jel o sto tisíc korun, z toho polovina byla ve věcných cenách. Závodu s oficiálním názvem Vehicle presents: DVS Beroun Grand Prix 2010 dominoval Martin Pek. Kategorii mladých vyhrál Pavel Lisý z Popovic.

Do klasického závodu se zapsala čtyřicítka jezdců, ve skejťácké hantýrce „riderů“. Do semifinále postoupilo čtyřiadvacet nejlepších, dvanáct pak ve finále utvořilo dvojice a jezdili v „jamu“ proti sobě. V poslední šestce zůstali Tomáš Stejskal, Maxim Habanec, Jiří Hronek, Lukáš Daněk, Martin Pek a Ondro Leskoviansky. V superfinále o první až třetí místo bylo od první minuty jasné, že vyhraje právě Martin Pek.

„Mladé“ vyhrál odchovanec Popovic

Celý soutěžní den začal závodem „mladých“ do patnácti let. Do závodu se přihlásilo patnáct jezdců.
Druhé místo obsadil berounský Zdeněk Rotta, vítězství a postup do závodu dospělých si skvělou jízdou vybojoval Pavel Lisý z Popovic. „Jízda mezi staršími se mi povedla, ale jelikož jsem vyfasoval Maxima Habance, který skončil celkově čtvrtý, dál jsem postoupit nemohl,“ řekl nadějný „skejťák“, který se základní triky s prknem učil na plechové rampě popovického autocvičiště. Dnes už prý trénuje hlavně ve skateparku u Medvěda, což je pro příští ročníky berounské Grand Prix slibná vyhlídka.

Po závodě začal hudební festival pěti kapel při kterém berounští Black Hill pokřtili novou desku

Black Hill pokřtil Kakadu

Black Hill se začátkem května 2010 přihlásili s novým, v pořadí už pátým albem s názvem Kakadu.

Cédéčko s podtitulem „Muž 21. století“ oslovuje posluchače sedmi novými „peckami“. Album Kakadu nahrála skupina ve stejném složení jako předposlední počin Aerobeat, tedy Don Sümon Sümson – zpěv, Hellpatrol – zpěv, kytara, Buragh – kytara, UB – baskytara a Lady – bicí. „Tuhle novinku propagujeme při našem současném turné pod názvem Já skáču, ty pískej tour 2010, které bude obsahovat asi třicet koncertů po celé republice,“ uvedl zpěvák skupiny Šimon Král alias Don Sümon Sümson.
Soubor se potká na pódiích se špičkami české rockové scény jako jsou Tři sestry, Krucipüsk, Cocotte Minute nebo Arakain. „Letos zahrajeme i na několika prestižních rockových festivalech. Nejvíc si ceníme účasti na letošní Keltské noci v Harrachově,“ doplnil kytarista skupiny Buragh.
Zvuk, mix, master a z části i produkce alba Kakadu je dílem zkušeného Pavla Marcela, který má za sebou spolupráci s Vilémem Čokem, s kapelou Kurtizány z 25. Avenue nebo s Michalem Prokopem.