V Harrachově byl mezi Čechy nejlepší Hlava

Důstojný záskok. Lukáš Hlava musel převzít od zraněného Romana Koudelky roli tahounačeského týmu. Udělal, co mohl

Důstojný záskok. Lukáš Hlava musel převzít od zraněného Romana Koudelky roli tahounačeského týmu. Udělal, co mohl Zdroj: ctk

Závody Světového poháru ve skoku na lyžích v Harrachově skončily bez výrazného úspěchu českých závodníků. V týmové soutěži obsadili Češi šesté místo, v individuálním závodě se nejvíce dařilo Lukáši Hlavovi. Ten skončil osmý a třináctý.

Český tým se musel v domácím závodě obejít bez své letošní jedničky. Roman Koudelka, jehož výsledky řadí mezi světovou desítku, se zranil během pátečního tréninku. Český skokan nezvládl skok, během nějž mu povolilo vázání. Koudelka dopadl na hlavu a způsobil si zhmoždění páteře a otřes mozku. Ačkoli jeho zranění není vážné, strávil aktuálně nejlepší český skokan harrachovské závody na tribuně. Tahounem českého týmu se stal při Koudelkově absenci Lukáš Hlava. Nejvíce se mu dařilo v pátečním závodě, kde skončil osmý. V neděli se mu nepodařilo zopakovat umístění v elitní desítce, přesto byl s konečnou 13. pozicí spokojen. Hlava byl oporou českého týmu i v sobotním závodě družstev.

Překvapili Norové, kteří dokázali porazit rakouské suverény. Ti se museli spokojit s druhým místem. Třetí byli Slovinci. Individuální závod ovládl v pátek Rakušan Gregor Schlierenzauer, včera poprvé v kariéře zvítězil Němec Richard Freitag.