V Mladé Boleslavi se bude hrát extraliga ženského basketbalu

Menu pro sportovní příznivce v Mladé Boleslavi bude od letošního podzimu pestřejší o extraligový ženský basketbal.

V době, kdy některá média spekulovala nad prodejem extraligového hokeje z Mladé Boleslavi do Chomutova, přestěhoval se z Kralup nad Vltavou do Mladé Boleslavi pražský basketbalový oddíl Slovanka. Během basketbalistky ve žlutofialových dresech absolvují soustředění v boleslavské hale TJ Auto Škoda. Ta se pro ně stane nejméně na nejbližší mistrovský ročník 2009/10 domácí palubovkou. V uplynulých pěti letech vystřídaly pět mimopražských sportovních hal: Kralupy nad Vltavou (2004/05 a 2008/09), Chomutov (2005/06) a Tábor (2007/08 a 2008/09). V letošním roce se přestěhovaly do Mladé Boleslavi.
„Do města přivádíme kvalitní ženský sport, který si jistě najde divácké zázemí,“ prohlásil náměstek boleslavského primátora Adolf Beznoska. „V letošním roce město podpoří basketbalistky částkou sto tisíc korun,“ dodal. Současný trenér René Štěpánek v minulosti působil u boleslavských basketbalistů, takže pro něj nové prostředí není neznámé. Manažer Slovanka MB František Chmela zdůraznil, že extraligový tým bude velkou motivací pro žačky sportovní akademie.
„Slibujeme si rozvoj akademie i místního basketbalu a zvýšení zájmu sportovních fanoušků o tento sport,“ řekl Chmela. Nevyloučil, že se výhledově v Mladé Boleslavi bude hrát i mužský basketbal extraligové úrovně. „Ale pro začátek by to bylo moc starostí najednou,“ konstatoval. Program domácích utkání Slovanka MB v roce 2009: neděle 4. října Sparta Praha, neděle 11. října Valosun Brno, neděle 18. října Kara Trutnov a neděle 25. října VŠ Praha. Vždy v 17.30 hodin.