V Praze-Bubenči vyrůstá luxusní rezidenční projekt

Nový rezidenční projekt Bubeneč Gardens vyrůstá v jedné z nejatraktivnějších pražských městských částí - Praze 6-Bubenči. Ojedinělá obytná budova spojuje komfort s prestižní lokalitou, výjimečnou architekturou a nejmodernějšími technologiemi. Termín dokončení je plánován na třetí čtvrtletí 2013.

Jedním z charakteristických aspektů stavby je působivá fasáda ve stylu vertikálně založené zahrady. Budova je tvořena sedmi bytovými jednotkami pod jednou střechou, které se svou velikostí pohybují od 170 do 560 čtverečních metrů a poskytují mimořádně vysoký standard bydlení. Každý byt má navíc velké terasy, v přízemí jsou připojeny samostatné zahrady. Rezidence Bubeneč Gardens sousedí s parkem Willyho Brandta, který je branou do lesoparku Stromovka, se zahradou sousední Rezidence Rooseveltova a neveřejný park před rezidencí ji dělí od málo frekventované ulice.

Obyvatelé se mohou těšit i z velkého plaveckého bazénu, sauny a fitness. Objekt má podzemní garáž, nepřetržitou bezpečnostní služba, kamerový systém po obvodu celého pozemku, recepci a služby správce domu. Pomocí inteligentního řídicího systému si majitel bytu bude moci nastavit vše podle svých potřeb: teplotu, osvětlení nebo větrání. Například automatický systém žaluzií zajistí příjemné vnitřní prostředí podle pohybu slunce a ročního období. Bude-li majitel bytu chtít, upozorní jej systém na otevřená okna či umožní vypnutí všech světel z jednoho místa.

Na přání zákazníka je možné přidávat další úrovně takzvaného inteligentního bytu. Například vytvoření správné atmosféry pro daný okamžik, kdy ráno jej probudí oblíbená muzika, odpoledne se jedním kliknutím ocitne v kině – změní se osvětlení, zasunou se žaluzie a obyvatelé bytu mohou sledovat svůj oblíbený film. Řídicí systém se postará i o topení, stejně jako o teplou vodu v koupelně či v bazénu, a to s pomocí solárních panelů na střeše a geotermálních vrtů. Ovládat bude také osvětlení ve společných prostorách, přičemž elektrickou energii získá převážně z fotovoltaických panelů.

Důraz klade především na snížení spotřeby energie a její využívání z obnovitelných zdrojů. Toho lze docílit pomocí dalších speciálních technologií, jako jsou tepelná čerpadla, solární ohřev vody či větrné turbíny. V celé budově bude fungovat systém rekuperace, založený na principu zpětného získávání tepla. Pasivní budova Bubeneč Gardens má v průkazu energetické náročnosti hodnocení „velmi úsporná“, je tak na nejvyšším stupni hodnocení A. Všechny přednosti mají být stvrzeny zlatým certifikátem SBToolCZ (Sustainable Building), který posuzuje vazby stavby na životní prostředí, sociálně kulturní aspekty a také ekonomickou stránku.

Pod jednou střechou se skrývají dvě exkluzivní dvoupodlažní apartmá – Garden House a penthouse Belvedere – a pět jednopodlažních bytů s velkoryse dimenzovanými soukromými zahradami a terasami. Noblesní prakticky řešená obydlí jsou navržena jako otevřená obytná plocha s velkými hlavními ložnicemi se šatnami a koupelnami přístupnými z ložnic. Přírodní materiály – mramor, žula, dřevo – podtrhují nadčasový design interiérů. Velkoplošná okna umožňují maximální přístup denního světla do místností a poskytují výhled do okolí, které je tvořeno převážně zelení. Majitelé jistě ocení, že díky podlahovému topení interiér nenarušují radiátory na stěnách a mají tak možnost naprosto libovolně rozmístit svůj nábytek a také to, že použití nejmodernějších materiálů umožňuje plynulý přechod podlahy mezi obývacím pokojem a terasou.

Projekt Bubeneč Gardens je dílem sdružení architektonických ateliérů Josefa Smoly a Jakuba Masáka. Developerem je společnost OESTERREICHER & spol., s. r. o., která realizovala řadu exkluzivních rezidenčních projektů. Společnost je vítězem ceny Nejlepší z realit – Best of Realty v kategorii historických stavebních rekonstrukcí a konverzí, členem Stavebního fóra, Americké obchodní komory v České republice a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Do jejího portfolia spadají projekty Rezidence Rooseveltova, Rezidence Stromovka a Apartments Maria.