Vicomte A. – značka s modrou krví

Ve znamení barev. Modely ve stylu „preppy“ vhodné zejména pro volnočasové aktivity a sport,
jako je golf, pólo či tenis, přijel do Prahy představit vikomt Marcy de Soultrait (uprostřed)

Ve znamení barev. Modely ve stylu „preppy“ vhodné zejména pro volnočasové aktivity a sport, jako je golf, pólo či tenis, přijel do Prahy představit vikomt Marcy de Soultrait (uprostřed) Zdroj: vicomte a.

Koncem srpna se v Praze představila francouzská značka Vicomte A., která se specializuje na oblečení ve sportovně elegantním „preppy“ stylu. Uvedl ji jeden z majitelů, vikomt Marcy de Soultrait, jehož jsme se zeptali nejen na to, jak značka vznikla.

* E15: Kde se vzal prvotní nápad začít podnikat v oděvním průmyslu?

Před šesti lety odjel můj bratr Arthur do USA, aby získal praxi ve společnosti, která se však ukázala být na pokraji bankrotu. Neplatili mu žádné peníze. Tak se rozhodl řešit svízelnou situaci a prodal francouzské kravaty, které si vzal do Spojených států s sebou. On miluje kravaty, měl jich tam spoustu a díky nim tenkrát získal peníze na letenku zpět do Francie. Samozřejmě nejdřív volal rodičům. Otec mu ale řekl, aby si poradil sám, že už je starý dost a tohle je život. Odtud tedy vznikla myšlenka založit oděvní společnost specializovanou na kravaty.

* E15: Vaše značka však už dávno není jen o kravatách. Co vás přimělo rozšířit sortiment?

Po čase Arthur zjistil, že není tak vysoká poptávka po kravatách, protože je to už trochu zastaralé. Rozhodli jsme se, že rozšíříme nabídku o jiné oblečení. Můj druhý bratr Bertrand a já jsme navrhli košile a polo trika, které máme v oblibě.

* E15: Proč jste si pro otevření nového obchodu vybrali právě Prahu?

Myslím, že Praha je úžasné město plné módy. Zdejší lidé milují oblečení a barvy. A právě ty jsou naší hlavní ideou.

* E15: Značka Vicomte A. vznikla poměrně nedávno. Vaše obchody nalezneme především v Evropě a Spojených státech. Co plánujete dál?

Chystáme expanzi na asijské trhy a také na západní pobřeží USA. Máme spoustu nápadů a projektů k vybudování.

Vicomte A.

Značka vznikla v roce 2005 a ze začátku se specializovala výhradně na 100procentní hedvábné kravaty. Dnes nabízí široký sortiment „preppy“ oblečení – od polo triček po mokasíny. Inspiraci pro své modely našli bratři de Soultrait v aristokratickém prostředí, kde vyrůstali, a na jimi milovaném pólu. Modely jsou jednoduché a klasické, ale vždy září výraznými barvami. Značku Vicomte A. si oblíbila nejen řada celebrit, ale také francouzští vrcholní politici a britská královská rodina.

O autorovi| Kamila Biddle / Autorka je spolupracovnicí redakce