Víkend ovládnou strašidla a dýně

I boleslavské děti oslaví keltský svátek.

Na Halloween nachystali řadu akcí v Templu. „Pro nejmenší je určený program v sobotu od jedné hodiny odpoledne, pro starší děti a dospělé od půl páté odpoledne,“ říká Alena Nastoupilová z pořádající Kultury města Mladá Boleslav.
Kromě tradičního vydlabávání dýní, k němuž si musí zájemci přinést nože a lží- ce, či výroby amuletu, bude novinkou přednáška Jiřího Waldhausera z Muzea Mladoboleslavska o pravé keltské zabíjačce.
Pracovnice Templu také uvaří pět pokrmů podle doložených keltských receptů, třeba hrách se špekem. Liberecké Divadlo Rolnička dětem zahraje dvě pohádky a všichni si užijí ohňovou show.
Halloweenskou akci připravil také Dům dětí a mládeže (DDM). Při Řepodloubání děti navštíví magický Mlýn na Blatech, kde jako čarodějní učni projdou řadou nástrah.
„Pokud splní všechny čarodějovy požadavky, stanou se právoplatnými diplomovanými učni, někteří dokonce už druhého stupně,“ říká Vratislav Houštecký z DDM. Některé děti totiž mají titul už z loňska.

V sobotu 31. října se od 13 do 20 hodin koná Halloween na Templu. Dospělé vstupné je 30, dětské 20 korun. V neděli 1. listopadu vypukne v 18 hodin Řepodloubání v Pavilonu Domu dětí a mládeže. Vstupné je 30 korun.