Volkswagen CrossBlue Coupé: silný hybrid má po premiéře

Volkswagen CrossBlue Coupé

Volkswagen CrossBlue Coupé Zdroj: Volkswagen

Volkswagen CrossBlue Coupé
Volkswagen CrossBlue Coupé
Volkswagen CrossBlue Coupé
Volkswagen CrossBlue Coupé
Volkswagen CrossBlue Coupé
6
Fotogalerie
Volkswagen odhalil na autosalonu v čínské Šanghaji nový koncept CrossBlue Coupé. O pohon této novinky se stará hybridní systém složený z přeplňovaného šestiválce TSI, šestistupňové převodovky DSG a dvojice elektromotorů. Dohromady systém vyprodukuje 415 koní a až 700 Nm, což stačí ke zrychlení z nuly na stovku za 5,9 s a k maximální rychlosti 236 km/h.

Kromě dynamických schopností na úrovní sportovního auta slibuje Volkswagen také velmi zajímavou . V kombinovaném cyklu by si měl nový koncept vystačit s přídělem tří litrů, s vybitými bateriemi to je 6,9 l/100 km. Nádrž pojme 80 litrů benzinu, což dohromady dává dojezd přesahující tisíc kilometrů.

CrossBlue Coupé je full-hybrid, respektive plug-in hybrid, tedy může jet pouze na elektrickou energii. Maximální rychlost v takovém režimu činí 120 km/h, dojezd pak 33 kilometrů. Co se rozměrů týká, je tato studie dlouhá 4889 mm, široká 2015 mm a vysoká pouze 1679 mm. Rozchod kol vpředu dosahuje na 1709 mm, vzadu pak 1726 mm. Rozvor náprav má hodnotu 2980 mm. Výstavní exemplář používá disky velikosti 22 palců.

AutoRevue.cz