Vykrádají auta. Jeden z pachatelů vážil čtyřicet kilo

Zloději se zaměřují na vykrádání zaparkovaných aut. V pravé poledne vykradli auto u lomu ve Výklekách, v noci v Drahotuších, v pozdní odpoledne v Přerově a kradli také v Lipníku nad Bečvou. Policisté doporučují řidičům, aby nenechávali auta na místech, která nejsou hlídaná, a aby v autech nenechávali cennosti.

Ve Výklekách pobral z auta peníze, notebook a spoustu dalších věcí

Největší škodu, 32 tisíc korun, má majitel Škody Roomster, který s autem zaparkoval včera kolem poledne u lomu ve Výklekách. Zloděj rozbil okno zadních dveří a pobral z auta co šlo. „Z vozidla odnesl osobní doklady, karty CCS, platební kartu, mobilní telefon, notebook, modem, navigaci, peníze, sportovní tašku s osobními potřebami a batoh s peněženkou a doklady,“ upřesnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

V Lipníku vzal z auta sekačku

Škodu 20 tisíc korun má majitel Renaultu, který nechal svůj vůz zaparkovaný v Lipníku. Neznámý zloděj na autě vytrhl v době od 20. do 21. července dveře od kufru. Z toho pak ukradl bubnovou sekačku.

V Drahotuších ukradl z auta bourací kladivo

Další případ se stal v Drahotuších v noci z 20. na 21. července. Zloděj tam rozstříhl plot areálu jedné firmy. Vloupal do zaparkovaného nákladního vozidla Fiat Ducato a ukradl z něj bourací kladivo a úhlovou brusku. Frmě způsobil škodu 17 tisíc korun.

V Přerově ukradli z auta kabelku a doklady. Jedez z pachatelů vážil čtyřicet kilo

Dne 20. července kolem šesté hodiny odpoledne zaujalo dvojici zlodějů na jedné přerovské ulici vozidlo Land Rover Range a vloupali se do něj. Z předního sedadla odcizili stříbrnou dámskou tašku s peněženkou, osobními doklady, doklady od vozidla, penězi, platební kartou, klíči a účetními doklady. Majitelce auta tak způsobili škodu kolem 12 tisíc korun.

Policisté mají popis možných pachatelů. „Oba muži měli snědou pleť, jsou ve věku do dvaceti do pětadvaceti let, vysocí kolem 180 centimetrů,“ informovala policejní mluvčí. Jeden z možných pachatelů je extrémně hubené postavy, podle odhadu mohl vážit nejvíce 40 kilogramů, měl hubený obličej, krátké, černé vlasy, jakoby rozčepířené a na sobě měl světlou košili s nějakým vzorem a tmavé jeansové kalhoty.

Druhý z pachatelů byl trochu silnější, měl krátké černé vlasy upravené gelem, na obličeji měl zrcadlové brýle, na sobě měl světlou košili a asi jeansové kalhoty. Působil upravěnějším dojmem než první muž.

„V souvislosti s uvedeným vloupáním do vozidla žádáme touto cestou případné svědky událostí, kteří mohou policistům poskytnout jakékoliv informace k osobám možných pachatelů, ať se obrátí na kteroukoliv policejní služebnu případně linku 158,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.