Web2PDF: Oblafněte blokování webových stránek

ilustrační obrázek

ilustrační obrázek Zdroj: Kolaz E15

Pokud na internet přistupujete například z práce či ze školy, může se stát, že správce počítačové sítě vaší organizace blokuje návštěvu některých webových stránek. Víme, jak to obejít.

Pokud máte přístup k e-mailu, máte vyhráno a můžete blokování konkrétních webových stránek obejít. Webová stránka Web2pdfconvert.com poskytuje službu, díky které vám na vaši žádost bude zaslán PDF soubor s danou stránkou. Výhodou je velice snadné použití bez nutnosti nastavení proxy serverů nebo jiných oklik, nevýhoda pak spočívá jen ve statickém poskytnutí obsahu: na vyplňování formulářů a jejich zpracování na straně serveru zapomeňte.

E-mail, díky kterému si můžete prohlédnout blokovanou stránkuE-mail, díky kterému si můžete prohlédnout blokovanou stránkuE-mail, díky kterému si můžete prohlédnout blokovanou stránku

Aby vám byl zaslán tento soubor, je potřeba napsat email v takovémto tvaru:

Do předmětu e-mailu napište „convert“ (což znamená „převést“)

Do těla e-mailu vložte adresu stránky, kterou chcete převést, a to včetně počátečního „http:“. Tedy například „http://jnp.zive.cz“. E-mail odešlete na adresu „submit@web2pdfconvert.com“ Odpověď s PDF souboremOdpověď s PDF souboremOdpověď s PDF souborem Během několika následujících minut – provozovatel služby udává jednu až tři minuty – vám bude doručena odpověď na váš e-mail, v jejíž příloze naleznete PDF soubor s vámi požadovanou stránkou. Pokud by vám náhodou žádný email doručen nebyl, zkuste zkontrolovat, zda údaje zadáváte ve správném tvaru. Doručený soubor si můžete prohlédnout třeba ve službě Dokumenty GoogleDoručený soubor si můžete prohlédnout třeba ve službě Dokumenty GoogleDoručený soubor si můžete prohlédnout třeba ve službě Dokumenty Google Pokud používáte e-mail na Googlu, nemusíte výsledný soubor ani stahovat do počítače a můžete jej zobrazit přímo přes webové rozhraní. Avšak nemusíte používat pouze Google, služba od Web2pdfconvert.com podporuje jakéhokoliv e-mailového provozovatele. Nemusíte mít ani strach z velikosti přílohy – PDF soubory jsou malé, mají velikost kolem 500 kB (samozřejmě záleží také na velikosti požadované stránky).