Z e-shopu Rohlik.cz zmizela nizozemská firma, Čupr podíl přesunul do Česka

Tomáš Čupr

Tomáš Čupr Zdroj: Michael Tomes, E15

Internetový investor Tomáš Čupr se ve svém dosud největším projektu Rohlik.cz rozhodl přesunout svůj podíl do jiné firmy. Dosud měl 42 procent zaparkovaných ve společnosti Bizthusiasm registrované v Nizozemsku. Nově jeden z “otců zakladatelů” online obchodu s potravinami kontroluje podíl přes tuzemskou společnost Rohlik.cz investment. Jejím jediným akcionářem je Čupr.

“Rohlík je česká firma a Tomáš Čupr chtěl pro svou investiční společnost českou jurisdikci, proto ´přesun´ z Holandska do Česka. Bizthusiasm bude svoje aktivity postupně utlumovat,” sdělila mluvčí e-shopu Michala Gregorová. Čupr přes nizozemský vehikl drží ještě podíl ve společnosti Slevomat.cz.

Obchod Rohlik.cz aktuálně zažil také mírnou úpravu vlastnických podílů. Na úkor ostatních majitelů mírně posílil na 1,6 procenta svůj soukromý podíl investor Radek Švec. Ten se přitom samostatně objevil v Rohlíku teprve letos v únoru.

“Je to celkem standardní proces na základě opčního nároku, v řádech desetin procenta. Konkrétně Radek Švec měl v Rohlíku exekutivně na starost projekt nového skladu,” vysvětlila změnu zástupkyně obchodu.

Partner investiční skupiny Enern

Radek Švec, který zakládal službu Multiservis, je rovněž jedním z partnerů investiční skupiny Enern. Ta má v Rohlíku 42 procent. Mezi její partnery patří od loňska rovněž Čupr.

Přes jedenáct procent vlastní v obchodu rovněž investoři ze skupiny Miton. Menší podíl kolem tří procent má v e-shopu též logistický a potravinářský miliardář František Piškanin. Další minorita patří dalšímu internetovému podnikateli Markovi Sachovi, který byl do loňska rovněž generálním ředitelem Rohlíku.