Žahour
Skvělý, řekla jsem si v duchu, když kolega přišel s nápadem napsat o věcech, které se jmenují po Jindřichově Hradci. Potíž nastala až ve chvíli, kdy jsme potřebovali jednotlivé věci vyfotit. Sehnat bochník chleba nebo rum takový problém nebyl. Ale co planetka nebo borůvkový žahour? U planetky jsme se nakonec shodli, že to bude prostě kus šutru. Zato žahour nebyl k nalezení ani ve fotobance. Tak ho uvař, řekla jsem kolegovi a v duchu si myslela, když sis to nadrobil, tak si to i sněz. A taky se stalo. Knedlíky byly super, hlásil do telefonu. Akorát jsem je zapomněl vyfotit, dodal o poznání smutněji. Následovalo tedy druhé kolo kulinářských orgií a knedlíky s borůvkovým žahourem, které jsou k vidění na straně dvě, jsou skutečným výtvorem redaktora Sedmičky. Tak ho také zkuste!