Zájem o online vzdělávání roste

Zájem o online vzdělávání roste

Zájem o online vzdělávání roste

Důsledkem dnešní uspěchané a hektické doby je především nedostatek času. Proto většina z těch, kteří jsou časově zaneprázdněni, a přesto se chtějí dál vzdělávat a růst, hledá alternativy, jak tento časový deficit nahradit či jak na něj „vyzrát“. Jednou z možností je online studium.

Ve světě je online forma vzdělávání častou volbou pro studium jazyků, absolvování kurzů a firemních školení, ale i pro studium dlouhodobých kurzů jako je např. program Master of Business Administration (MBA). Zájem o online studium roste právě pro jeho nesporné výhody, mezi které patří zejména volnost, flexibilita, časová nezávislost a nízké náklady.

Průzkum mezi českými a slovenskými manažery a manažerkami

Zájem o online vzdělávání v České a Slovenské republice potvrzuje i výsledek průzkumu, který realizovala Asociace institucí manažerského vzdělávání (AIMV) na téma „Studium MBA v roce 2015“, ve kterém bylo osloveno celkem 4 385 respondentů. Na základě výzkumu mezi českými a slovenskými manažery a manažerkami bylo zjištěno, že 81 % by upřednostňovalo studovat MBA online formou.

Mezi průkopníky online vzdělávání na území ČR a SR je LIGS University, která jako první škola začala poskytovat MBA formou interactive online.

Online studium umožňuje vzdělávat se odkudkoliv na světě a kdykoliv prostřednictvím počítače připojeného k internetu. Interactive online forma je ideální volbou pro ty, kteří chtějí sladit pracovní povinnosti se studiem i rodinným životem. Student programu Interactive Online MBA na LIGS University si sestavuje vlastní individuální plán dle svého zájmu a preferencí. Navíc při studiu postupuje svým vlastním tempem, které mu vyhovuje, neboť ho nezdržují ostatní členové studijní skupiny. Naopak si student MBA může dopřát více času na témata a oblasti, které ho speciálně zajímají.

Znalosti přenositelné do praxe

Aby bylo online studium pro studenty maximálně efektivní a přínosné, je žádoucí, aby studenti měli profesionální vedení a kvalitní zpětnou vazbu od svých tutorů (lektorů), kteří jsou klíčoví pro jejich rozvoj. Proto jsou tutoři působící na LIGS University profesionálové z praxe a specialisti ve svém oboru. Důležitá je rovněž 100% podpora studijního oddělení a kontakt se spolužáky, který je studentům umožněn prostřednictvím diskusních fór a online chatů v rámci studijního informačního systému. Studenti tak mohou navzájem konfrontovat své názory, myšlenky a postupy a ty pak využít ve své praxi. Další možností kontaktu a výměny zkušeností je pro studenty MBA účast na online seminářích (tzv. webináře), které probíhají v průběhu celého roku a jsou vedeny zkušenými tutory na různá témata z oblasti managementu, ŘLZ, financí, marketingu apod.

Studium MBA interactive online formou je možno zahájit kdykoliv v průběhu roku, stačí mít jen motivaci a odhodlání začít. Ke studiu programu Interactive Online MBA se můžete přihlásit prostřednictvím webové stránky LIGS University.