Zraněný Berdych nedohrál

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych Zdroj: reuters

Český tenista Tomáš Berdych pouhý týden před začátkem US Open, posledního grandslamu sezony, skrečoval kvůli zdravotním problémům zápas na turnaji v Cincinnati. V semifinále odstoupil po prvním setu kvůli zranění ramene.

Berdych se v Cincinnati předvedl v dobré formě. V semifinále dokonce vedl nad současnou světovou jedničkou Novakem Djokovićem 5:3. Potom ale jeho hru začalo limitovat zranění. První sadu český hráč ztratil 5:7, do druhého setu už nenastoupil.

Berdych si zranění přivodil ve druhém kole čtyřhry. Kvůli tomu nenastoupil do čtvrtfinále deblové soutěže, ale zápas proti Djokovićovi předem vzdát nechtěl. „Před utkáním jsem se cítil dobře a věřil jsem, že když rameno vydrží, budu mít opravdu velkou šanci vyhrát,“ citovala Berdycha ČTK.

„Teď ale doufám, že se stihnu dát dohromady pro první zápas na US Open,“ dodal hráč, který již přes dva roky čeká na další turnajové vítězství. Naposledy triumfoval v květnu 2009 v Mnichově.

Djoković si připsal letošní 57. vítězství. Jeho jedinou porážkou v letošní sezoně zůstává semifinále French Open, v němž nestačil na Rogera Federera. Ve finále turnaje v Cincinnati se Djoković utkal s britským hráčem Andym Murraym. Utkání skončilo po uzávěrce vydání.