Dušan Kütner: Dámský klub na obrazovku!

Již léta problematický rozhlasový pořad Frekvence 1 Dámský klub, vysílaný tradičně ve velmi exponovaném čase před polednem, odvysílal na přelomu února a března tři díly na téma ideálního ženského přirození, masturbace a menstruace.

Podle tří nyní zveřejněných expertních posudků, které si nechala zpracovat vysílací rada, bylo vyjadřování tří moderátorských „dam“ – autor se omlouvá, ale uvozovky jsou v tomto případě bohužel poněkud namístě – plné vulgarit, agresivity, pokleslosti, infantility či „hovoru vedeného stylem páté cenové skupiny“. Škoda jen, že Lagardere nevlastní v Česku i televizní licenci, protože daná témata i projev dotyčných moderátorek si přímo říkají o vizuální zpracování. A podílet by se na něm rovnou mohla i věhlasná britská BBC, s níž se nyní Lagardere v rámci jiné tuzemské zpravodajské rozhlasové stanice snaží spolupracovat.

Jiná dáma, tentokrát skutečně bez uvozovek, zaujala sázkovou kancelář Tipsport natolik, že ji favorizuje mezi adepty na post šéfa případné úřednické vlády. Livie Klausová předstihla s kurzem 4:1 i straníky Martina Kubu a Bohuslava Sobotku (oba s kurzem 5:1). No alespoň by se vyřešily spory o to, zda má, či nemá být velvyslancem v Bratislavě. Kubu naopak nejvíce favorizují bookmakeři Fortuny, kteří vypsali na první pohled nízký kurz 2:1 i na to, že Kuba povede i celou ODS.
Bohužel, v tomto případě je ale stoprocentní zisk za vsazenou částku téměř jistý.