Šašek provokuje: Zákazem kouření jsme přišli o část české kultury

Šašek Emil se snažil koukatna veřejnoprávní zprávy.Trochu masochisticky se těšilna ohlašovanou revolucive zpravodajství, jež s novýmrokem měla nastat.

Šašek Emil se snažil koukatna veřejnoprávní zprávy.Trochu masochisticky se těšilna ohlašovanou revolucive zpravodajství, jež s novýmrokem měla nastat. Zdroj: profimedia.cz

Poslanecká sněmovna podnikla cílený útok na českou identitu. Němel by někdo zase začít mluvit o vlastizradě?

V době, kdy se řada lidí bojí o ztrátu české identity a neváhá za českou kulturu reprezentovanou Ortelem bojovat i na Facebooku fotkami svých dětí, odsouhlasí poslanecká sněmovna zákon, který českou kulturu ohrozí víc než ty jednotky muslimských uprchlíků, které k nám ani nechtějí. Samozřejmě je řeč o takzvaném protikuřáckém zákoně, který je cíleným útokem na pilíře české kultury.

Česká kultura (v širším slova smyslu) není reprezentována vážnou hudbou ani bílými ubrusy. Česká kultura je vepřová, řídké europivo, nerum a smradlavé hadry, z nichž se jedinec snaží večer vymanit ve značně podroušeném stavu tancem jen vzdáleně připomínajícím polku. Tak to prostě je bráno makrookem.

Současné pokusy vzdoru proti tomuto všeobecnému chování (náplavka, hipsteření, foodporn) jsou pouhými pokusy. A přiznejme si, že to jsou cizí elementy, které sem nepatří a ještě dlouho patřit nebudou.

Totéž platí i pro zákaz kouření. Ano, mají to ve většině civilizovaných zemích. Ale tam mají také spoustu věcí, které my odmítáme a dokonce si je vnutit nenecháme (například efektivní ochranu minorit před útoky zmatené majority). Proč chceme směrem k civilizaci konvergovat právě tímto zákonem, když jinak děláme všechno proto, abychom se od civilizace odklonili? A už Ortel skládá nějaký tralala popěvek o obraně kouření v restauracích? Jako jedna z nejmocnějších popkulturních ikon České republiky by měl.