Zápisník Arsena Lazareviče: Praha parlamentní

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) Zdroj: Blesk - Jakub Poláček

Petr Robejšek
Zásahy do života lidí musí přestat! Robejšek ťal do Evropské unie
Nastupující americký prezident Donald Trump na tiskové konferenci v New Yorku
4
Fotogalerie

Hlavní město Praha si podle Českého rozhlasu platilo PR články v Parlamentních listech. Za několik článků, které se tvářily jako klasické články (nebyly tedy označené jako PR), zaplatilo město 120 tisíc korun. Skutečnost, že vedení hlavního města inzeruje v tomto médiu, velmi dobře vypovídá o kvalitě celé pražské koalice, která zde vládne. 

Nová strana Realisté tvrdí, že každý občan musí být připraven pomoci zastavit útok na svoji zem − navrhují proto základní vojenský výcvik. Obávám se ale, že povolávací rozkaz od herce k obraně agrokombinátu nebo pana Robejška, který slibuje „razantně zdanit bohaté“, by mohl vést k pokračování legionářské tradice, tedy toho, že se řada lidí přidá na stranu nepřítele.

Odcházející prezident Barack Obama své prezidentské angažmá chválí, Amerika je prý silnější než kdy dřív. Politické události (zvolení Donalda Trumpa), ale i ekonomická data vypovídají o něčem jiném. Státní dluh se během jeho vlády zdvojnásobil na téměř 20 bilionů dolarů, jako by zuřila třetí světová válka. Nezaměstnanost sice poklesla na méně než pět procent, nová pracovní místa jsou ale hanlivě přezdívána jako McJobs – reálný mediánový příjem domácností poklesl. A počet lidí, kteří čerpají potravinové lístky, narostl o více než deset milionů.