Zápisník Daniela Nováka: Volal Pelta

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta Zdroj: ctk

Miroslav Pelta
Miroslav Pelta
3
Fotogalerie

Šéf fotbalového svazu Pelta nemá na stadionech nouzi o pestrou společnost. Jednou byl na tribuně spolu s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem, pak měl na hřišti dostaveníčko (spolu s Ivánkem Horníkem) se známými Příbramáky Jaroslavem Starkou a Vlastimilem Spěvá- kem, nově sdílel lóži se samotným premiérem Sobotkou. Čechy krásné, Čechy mé…

Když už byl zmíněn nejmovitější tuzemec. Miliardář se na Hradě setkal s prezidentem Milošem Zemanem. Nemá smysl se lacině pozastavovat nad tím, kdo přijal koho. K jednání byly mnohem závažnější věci. Hlavně cesty do Číny, Ruska a do USA. Nepochybně je třeba například vyřešit, jakým tryskáčem se poletí.

V Německu začal soud s Antonem Schleckerem, majitelem kdysi největšího evropského drogistického řetězce, který zanechal stopu i v Česku. Na krku má obvinění z odklonu zhruba půl miliardy korun před věřiteli. Za část peněz si upravil bydlení jeho syn, něco dostala vnoučata. Pro české poměry je v tom ale důležitá jiná věc. Že v té naší Schlamperei nejsme zas až tak úplně sami.

A ještě jedna dobrá zpráva. V Česku je už 350 minipivovarů a každým dnem se na mapě rozsvěcují další světélka. O pitelnosti jejich produktů se sice zpravodajství nezmiňuje, ale je třeba doufat.