Zápisník Dušana Kütnera: Doba poroušková

Povinnost nosit roušky v pražském metru bude platit i nadále

Povinnost nosit roušky v pražském metru bude platit i nadále Zdroj: ČTK/Roman Vondrouš

Tak se brzy dočkáme. Roušky bude od středy nutné nosit pouze na striktně vymezených místech, jako je pražské metro nebo Moravskoslezský kraj. Ono je sice v poslední době nosil jen málokdo, snad s výjimkou obchodů a MHD, ale i tak je to úleva. Nezbývá než roušky naposledy vyprat, zarámovat a při pohledu na ně vzpomínat na dobu, kterou doufejme už nikdy nezažijeme.

Rybaření táhne. V Česku podle svazu rybářů přibývá lidí moudře hledících celý den do vody, a občas dokonce odejdou i s nějakým tím úlovkem. A pozor, není tomu tak díky mužům, ale dětem a ženám. Pověst „tichých bláznů“ se tak spravedlivě šíří celou společností. Zase jedno malé genderové vítězství.

Práce snů. S nástupem mnoha nových politických stran po celé Evropě se nabízí otázka, kdo jim vymýšlí názvy. Bezpochyby profesionálové. Jenže už musejí být dost zoufalí, protože stran je více než nápadů. Za lidi, Obyčejní lidé, Jsme rodina, Moderní, Politika může být jiná, Spolu. Ale třeba jim názvy vydrží stejně dlouho jako tradičním stranám.