Zápisník Jany Havligerové: Krokodýl Babiš

Andrej Babiš (ANO)

Andrej Babiš (ANO) Zdroj: ČTK

První místopředseda ČSSD Jiří Zimola nazval námluvy sociální demokracie s hnutím ANO jako lísání k Andreji Babišovi. Poznamenal přitom, že pro stranu to není snadné, protože je to jako lísání ke krokodýlovi. „Když otevře tlamu, tak nevíte, jestli se na vás směje, nebo vás chce sežrat… Jestli nás krokodýl sežere, to je ve hvězdách,“ myslí si Zimola. Tak nejisté to zase není. Sežere.

Šéf sněmovní vyšetřovací komise k privatizaci OKD pirát Lukáš Černohorský – kvůli objasnění celé záležitosti se sešel i s prezidentem Zemanem – má ve věci první zjištění. „Když jsme se začali podrobněji zabývat kauzou OKD, tak kam vstoupíme, tak je nějaký problém,“ svěřil se České televizi. To jako doopravdy?

V Dejvicích vyroste do dvou let nový pomník. Přes pět metrů vysoká socha Marie Terezie přijde tamní radnici na 3,7 milionu korun. Pokud chcete mermomocí vědět, proč bude stát zrovna v šesté pražské části, tak nejspíš proto, že se jediná česká královna narodila ve vídeňském Hofburgu, zemřela tamtéž a jakýs takýs vztah v Čechách měla ke Konopišti.

Místopředseda Českého olympijského výboru Zdeněk Haník nedoporučuje ženám vrcholový sport. Podle něj mají být hlavně matkami. Když jsme u těch doporučení – ČOV by prospěla volba nového vedení. Minimálně výměna jednoho místopředsedy.