Zápisník Štěpána Brunera: Příbram lepší Moskvy

Suchoj Superjet společnosti Aeroflot

Suchoj Superjet společnosti Aeroflot Zdroj: SuperJet International

Letiště Berlin Brandenburg International
2
Fotogalerie

V Příbrami o víkendu nouzově přistálo malé letadlo s poruchou podvozku. Na zemi pro jistotu čekali hasiči, jak se v podobných případech patří. Jak na Twitteru poznamenal pilot Vítek Novák, bylo jich tam rozhodně více než minulý týden v Moskvě při nouzovém přistání letounu společnosti Aeroflot. A všichni víme, jak to v Rusku dopadlo.

Modernizace českobudějovického letiště, která už stála stovky milionů, jde do finále. A představitelé města, které letiště spoluvlastní, začínají být nervózní, že se dosud neví, kdo jej bude využívat. Moc nepokročilo ani hledání partnera, který by chtěl letiště provozovat. To jsou všechno dobré připomínky. Nabízí se ale otázka, jestli v tom neměli mít zastupitelé jasno už předtím, než se do rekonstrukce pustili.

O něco veseleji je kolem nového berlínského letiště. Po agonické stavbě, a především následných úpravách, které se táhnou už 13 let, by se mělo definitivně otevřít na konci příštího roku. Několik oznámených termínů už mezitím vypršelo, tak snad to tentokrát vyjde.