Dušan Kütner: Zdar, útvare!

zápisník, Dušan Kutner

zápisník, Dušan Kutner Zdroj: E15

Levicový aktivista Tomáš Zelený dostal pokutu osm tisíc korun za to, že si dělal legraci z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jeho šéfa Roberta Šlechty. Pardon, Šlachty. Zelený totiž úřad podle serveru iDnes.cz překřtil na Útvar organizování odhalovaného zločinu. Další zločin spáchal, když e-mailovou poštu s vyšetřovateli začínal slovy „Zdar, útvare“.

O Šlechtovi – pardon, Šlachtovi – se vyjadřoval jako o traktoristovi s přišitýma ušima, ačkoli se s tím svěřil médiím sám Šlechta… pardon, Šlachta. Policie zřejmě nemá na práci nic důležitějšího než prudit autory satirických řádků. Asi už tady zase vládnou komunisti… nebo Putin, Erdogan či Asad.

Odvolací soud pravomocně zprostil obvinění ze šesti vražd pacientů zdravotní sestru z Rumburka. Nebylo podle něj jasné, proč pacienti zemřeli. Média ovšem měla jasno již dříve, takže dotyčnou paní začala nazývat Sestra Smrt. Chtít někomu zničit život, to musí být panečku motivace psát.

V době jednání o prodeji české pivovarské jedničky s polovičním podílem na trhu Plzeňského Prazdroje, o kterou se prý perou tuzemští miliardáři (o co se taky podle médií neperou, že), přišla nejmenovaná výzkumná agentura s průzkumem oblíbenosti piva v Česku. Vítězem je… dlooouuuhááá dramatická pauza… již léta méně alkoholická a naprosto předražená jedenáctka plznička. Tomu se říká správný timing.