Jana Havligerová: Vzhůru do voleb

Dan Ťok, ministr dopravy

Dan Ťok, ministr dopravy Zdroj: ctk

Šéf rezortu dopravy je jediný ministr, který při vyjednávání o penězích v podstatě dostal vše, o co požádal. Na příští rok přihodí ministerstvo financí do jeho rozpočtové kapitoly dvě miliardy korun, ještě letos dostane miliardy tři. Jak říká správce státní kasy, pro každodenní život lidí jsou silnice a dálnice důležité. Aby ne, když si Andrej Babiš stavbu těch nových dal na předvolební billboardy hnutí ANO.

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák se rozhodl kandidovat v podzimních senátních volbách, byť je přesvědčený, že Senát je instituce k ničemu. Ale už zkrátka nemůže nečinně přihlížet tomu, jak to tady chodí. Program má třeskutý, jedno z hlavních hesel zní: „Kulomet do každé rodiny.“ Jestli on si spíš neříká o post v hradní kanceláři.

Čtyři z pěti Čechů unesených loni v Libanonu žádají po státu odškodnění, každý z nich chce ze státní kasy deset milionů korun. Unisono tvrdí, že tajné služby mohly jejich únosu zabránit, a vůbec – stát při řešení jejich únosu selhal. Něco na tom je. Možná je tam měl spíš nechat.

Po nádvoří Pražského hradu se minulý týden proběhl muž v červených trenýrkách, imitujíce prezidenta Zemana. Očekáváme, že tamní bezpečnostní kontroly přitvrdí. Logickou a přiměřenou reakcí by byly osobní prohlídky všech příchozích mužů. Ti, kteří nosí červené trenýrky – marš domů!