Pavel Otto: Lážoplážo a leháro

sněmovna (ilustrační foto)

sněmovna (ilustrační foto) Zdroj: CTK

Trojice kandidátů ČSSD umístila po Praze 6 billboardy s nápisem „Přes léto vám přejeme lážoplážo a leháro“, pod nímž se politici řehtají jako houpací koně. Vzdáleně to připomíná recesistické trio výtvarníků Jaroslava Róny, Aleše Najbrta a Františka Skály Tros Sketos.

Že smyslem počínání této formace je pobavit, chápe každý. Jenže co zamýšlela vysmátá trojice socialistických uchazečů o hlasy v podzimních volbách? Například to, že si s nimi užijeme spoustu legrace? A jen v létě, nebo i jindy? Možné je všechno a jisté nic. Autor tohoto zápisníku přiznává, že se cítí zaskočen.

Internetová seznamka pro zadané využila tváře tří bývalých ministerských předsedů Paroubka, Topolánka a Nečase, kteří řešili problémy s nevěrou. „Proč by se měli bavit jen premiéři? Milostné hrátky pro každého!“ stojí na billboardech, které se snaží oslovit zájemce z řad mužů. „Je to pro mě trochu nevhodná společnost, ale co se dá dělat,“ nechal se slyšet Paroubek. Topolánek s Nečasem reklamu nekomentovali. Asi nemají sexy mozek.

Prázdninové volno si vedle vlády užije i Poslanecká sněmovna. Minulý pátek jednala pouhých 34 vteřin, pak to zabalila. Pohodu zkazil ministr Dienstbier, který trucoval kvůli nové verzi služebního zákona.

Řekl, že chce být jednání o předloze zproštěn. „Je to rozumný a odpovědný přístup. Když někdo něco zvorá, neměl by v tom pokračovat,“ přivítal jeho rozhodnutí místopředseda TOP 09 Kalousek. Jenže Dienstbier vzal svá slova zpět. Bezpochyby proto, aby Kalouskovi vypálil rybník.