Zápisník Arsena Lazareviče: EET má řešení

Andrej Babiš a jeho „dres“ sorry jako

Andrej Babiš a jeho „dres“ sorry jako Zdroj: Archiv Andreje Babiše

Andrej Babiš
Pizzerie na brněnské třídě kapitána Jaroše zůstala zavřená
Brněnský strom živnostník, kam lepí účtenky z EET.
xx
5
Fotogalerie

Ministr financí Andrej Babiš nejdříve vulgárně urazil redaktorku pořadu 168 hodin, aby následně v pořadu Babišova kavárna místo konkrétního vysvětlení a důkladné analýzy znovu ostře napadl média. ČSSD a lidovci přitom jen vyzývají ministra financí k tomu, aby prokázal své příjmy. Tedy nezamést celou věc pod koberec, podobně jako u Čapího hnízda. 

Ministr financí přitom stále své příjmy nevysvětlil a při každém vysvětlování se dozvídáme novou částku. Kontroloři, kteří se při kontrole EET účtenek stravují v restauracích za peníze daňových poplatníků, prohledávají provozovatelům koše s tím, že tam třeba najdou účtenku, která nesedí, udělí pokutu a vykážou svému nadřízenému, jak jsou výkonní. Avšak není třeba být až tak negativní, ministr financí ukázal, že i na to existuje obrana. Vykázat kontrolory z restaurace s větou „Sorry jako, pindíka vám ukazovat nebudu“.

Lidé z neziskových organizací, především z Platformy pro sociální bydlení, přespali před Úřadem vlády. Chtějí co nejdříve prosadit zákon o sociálním bydlení, který navrhuje Michaela Marksová. Paní ministryně přitom dříve působila v neziskovém sektoru a celá akce má tak divnou příchuť toho, že prostřednictvím sobě blízkých lidí chce silou protlačit zákon. Pokud takový zákon bude schválen, pak je to urážka a plivnutí do tváře všem, kdo se v životě snaží, chodí do práce a splácejí hypotéku.